• ONLINE TRAVEL
    Mohač
    Karneval u Mohaču IZLET
  • Karneval u Mohaču IZLET
  • Karneval u Mohaču IZLET

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Jednodnevni izleti ONLINE TRAVEL, Mađarska, Mohač

Mohač Jednodnevni izleti, Karneval u Mohaču IZLET

1 dana
0 noći
Prevoz
Usluga
  • Najam

Program putovanja

Ovo je putovanje koje ćete pamtiti I prepričavati.

Pođite sa nama da posetite jedinstveni karnevaski festival u Mohaču. Opušteni I razdragani kao dete ćete uživati u karnevalu koji je jedinstven samo za Mađarsku. Pomozite pohodu Buša da zajedno oteramo zimu!

 

Mohač, gradić duge istorije u čijoj neposrednoj okolini su se odigrale 2 značajne bitke koje označavaju početak I kraj osmanske vladavine na prostoru današnje Mađarske tokom 16 I 17 veka.  Mohač je mali i simpatičan grad na Dunavu u koji se posetioci zaljube na prvi pogled.

Karneval  u Mohaču svake godine poseti desetine hiljada turista iz svih krajeva sveta. Mohački bušari su postali deo kulturne baštine I 2009 godine su upisani u UNESCO a 2013 dobijaju oznaku Hungarikum, običaj koji je vezan samo za Mađarsku. Busojaras ili pohod Buša je karnevalski festival kojim se u Mohaču u Mađarskoj obeležava kraj zime.

Kostimi Buša iako pomalo zastrašujući simbolizuju duhovni preobražaj a buka koju stvaraju čegrtaljke, klepetuše I ostali instrumenti proteruje zlo I tera zimu. 

Manifestacija traje 3 dana, organizatori su pripremili razne programe, dečije plesne grupe, vašar sa narodnim rukotvorinama kao I predstavljanje viševekovnih narodnih običaja.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Beograda u 06:00h (mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja). Iz Novog Sada oko 06:15h. Vožnja autoputem preko Novog Sada, potom Vrbasa I Sombora i posle graničnog prelaza Batina ulazimo u Hrvatsku. Nakon 30 km vožnje kroz  Hrvatsku ulazimo u Mađarsku nakon čega brzo stižemo u Mohač. Obilazak Mohača, učestvovanje na karnevalu, uživanje u raznim gurmanskim specijalitetima, degustacije vina I upoznavanje sa viševekovnim narodnim običajima, obilazak vašara I mogućnost kupovine raznih narodnih rukotvorina I proizvoda. Paljenje vatre na glavnom gradskom trgu je u 18h. Polazak za Beograd oko 19/20 h. Noćna vožnja.

Dolazak u Beograd posle ponoći u zavisnosti od gužve na putu. Kraj programa.

Smene

27.02.2022.

Napomene o ceni

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 10.02.2022.

U cenu je uključeno

* prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama, * Obilazak Mohača I učestvovanje na karnevalu, * pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič, * zdravstveno putno osiguranje * troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

* individualni troškovi.

Cena od
29 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?