• MAGELAN TRAVEL
  Manastir Krušedol
  Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom
 • Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom
 • Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jednodnevni izleti MAGELAN TRAVEL, Srbija, Manastir Krušedol

Manastir Krušedol Jednodnevni izleti, Sremski Karlovci, manastiri Fruške gore i krstarenje Dunavom i Tisom

1 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
 • Najam

Program putovanja

Upoznajte Sremske Karlovce, uživajte u miru dva fruškogorska manastira, okusite vrhunska vina sa obronaka Fruške gore i otkrijte skrivene čari Dunava 
 

Aktivnosti:

 • Poseta crkvi na Tekijama
 • Obilazak Sremskih Karlovaca
 • Poseta manastiru Krušedol
 • Poseta manastiru Grgeteg (ili Velika Remeta)
 • Krstarenje Dunavom i Tisom u Slankamenu 
 • Degustacija vina 
   

Opis ture:

Polazak u 08:00h iz Novog Sada sa parkinga ispred Hotela Sajam. Prvi stop pravimo kod crkve na Tekijama. Upoznajemo se sa istorijskim događajima vezanim za bitku na Vezircu koja se ovde odgirala 1716..g. između Austrougarske vojske prevođene Eugenom Savojskim i otomansom vojskom predvođenom vezirom Damad Ali-pašom.

Dolazak u Sremske Karlovce - centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor).

Put nastavljamo ka manastiru Krušedol - najznačajnijem fruškogorskom manastiru, koji je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom - poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac. Posle Krušedola obilazimo još jedan fruškogorski manastir – Grgeteg, ženski manastir sa crkvom Svetog Nikole kojeg je po legendi osnova Zmaj Ognjeni Vuk još u XV veku. U ovom manastiru pored ikonostata koji je 1902. godine naslikao Uroš Predić, se nalazi ikona Bogorodice Trojeručice. Nakon obilaska napuštamo Frušku goru i krećemo ka Dunavu, tačnije, nastavljamo ka salašu Stojšić, gde ćemo imati pauzu za ručak uz dobro vino i rakiju u sremskoj ravnici.

Obilazak Slankamena jednog od najstarijih mesta u Sremu, smešteno u podnožju ogranaka Fruške gore, a preko puta ušća Tise u Dunav sa serpentinski rasporedjenim ulicama. Poseta spomeniku Bitke kod Slankamena a zatim i crkvi u Slakamenu. Ukrcavanje na brod i krstarenje do ušća Tise u Dunav. Uživanje plovidbom Dunavom uz uživanje u pogledu na Koviljsko petrovaradinski rit, Frušku goru i Krčedinsku adu. Po povratku sa krstarenjem, odlazak do vinarije Acumicum i degustacija vina. Povratak za Novi Sad u večernjim časovima.

Smene

24.03.2019; 28.04.2019; 26.05.2019; 23.06.2019; 28.07.2019; 25.08.2019; 29.09.2019; 27.10.2019.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

Prevoz mini busom ili autobusom prema programu i itinereru Sve ulaznice po programu Licencirani turistički vodič Krstarenje Dunavom i Tisom 500 RSD

U cenu nije uključeno

Ručak na salašu Stojšić - meni po izboru Piće tokom ručka Degustacija vina u Slankamenu 450 RSD

Cena od
2170 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete