• MAGELAN TRAVEL
  Manastir Novo Hopovo
  Fruška gora, Sirmijum i specijalni rezervat prirode Zasavica
 • Fruška gora, Sirmijum i specijalni rezervat prirode Zasavica
 • Fruška gora, Sirmijum i specijalni rezervat prirode Zasavica

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jednodnevni izleti MAGELAN TRAVEL, Srbija, Manastir Novo Hopovo

Manastir Novo Hopovo Jednodnevni izleti, Fruška gora, Sirmijum i specijalni rezervat prirode Zasavica

1 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
 • Najam

Program putovanja

Doživite čari manastira Hopovo, uživajte u ukusima i mirisima fruškogorskih vina, upoznajte istoriju Sirmijuma i otkrijte sve lepote specijalnog rezervata prirode "Zasavica"
 

Aktivnosti:

 • Poseta manasitru Hopovo
 • Degustacija vina u vinariji "Mačkog podrum" 
 • Obilazak Sirmijuma/Carske palate
 • Vožnja brodićem po rezervatu Zasavica
   

Opis ture:

Polazak iz Novog Sada u 08h časova ispred parkinga Hotela Sajam, putovanje preko Iriškog venca na Fruškoj gori gde ćemo imati priliku da posetimo manastir Hopovo. Ovaj manastir potiče sa kraja 15. veka, a nova crkva je podignuta u 16. veku kada i predstavlja najznačajniji prosvetni centar. U ovom manastiru je boravio i Dositej Obradović. Osnivač ove drevne svetinje, kao i većine fruškogorskih bisera je sveti vladika Maksim (Đorđe Branković) i ovo je njegova prva zadužbina. Najveće bogatstvo manastira su mošti svetog Teodora Tirona, zaštitnika grada Venecije, koje se čuvaju u kivotu, u crkvi.

Put nastavljamo ka Irigu, gde ćemo posetiti jednu od najpoznatijih vinarija na prostoru Fruške gore, gde ćete uživati u degustaciji kvalitetnih vina i zakuski u prelepom Mačkovom podrumu. Nastavljamo put ka Sremskoj Mitrovici,  koja ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma.  Poseta Carskoj palati, jedinstvenom arheološkom nalazištu. Na ovom lokalitetu ćemo imati prilike da vidimo jedan deo imperijalnog kompleksa gde se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonsku dekoraciju od raznovrsnog kamena koji je dopreman sa raznih strana sveta: iz Egipta, Male Azije, Grčke, Italije itd.

Nastavljamo put ka Zasavici, specijalnom rezervatu prirode, na svega 20ak km od Sremske Mitrovice. Obilazak rezervata na kom ćete imati priliku da se popnete na 18m visok toranj sa kojeg se pruža prelep poglad na ceo rezervat. Vožnja čamcempo rezervatu i slobodno vreme za ručak u prirodnom ambijentu. Povratak za Novi Sad u poslepodnevnim časovima povratak.

Smene

02.03.2019; 06.04.2019, 04.05.2019; 01.06.2019; 06.07.2019; 03.08.2019; 07.09.2019; 05.10.2019.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru Licencirani turistički vodič Degustacija vina u vinariji na Fruškoj gori Ulaznica za Carku Palatu/Sirmijum Ulaznica u specijalni rezervat prirode Zasavica

U cenu nije uključeno

Ručak na Zasavici – cena oko 1000 din po osobi Piće tokom ručka Vožnja brodićem po rezervatu Individualni troškovi

Cena od
2170 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete