• MAGELAN TRAVEL
  Viminacium
  Smederevska tvrđava - letnjikovac Obrenovića - Viminacium - Srebrno jezero
 • Smederevska tvrđava - letnjikovac Obrenovića - Viminacium - Srebrno jezero
 • Smederevska tvrđava - letnjikovac Obrenovića - Viminacium - Srebrno jezero

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jednodnevni izleti MAGELAN TRAVEL, Srbija, Viminacium

Viminacium Jednodnevni izleti, Smederevska tvrđava - letnjikovac Obrenovića - Viminacium - Srebrno jezero

1 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
 • Najam

Program putovanja

Iskoristite dan i obiđite tvrđavu na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacijum, uživajte na obali Srebrnog jezera...
 

Aktivnosti:

 • Obilazak Smederevske tvrđave
 • Obilazak vile Obrenovića
 • Obilazak arheološkog lokaliteta Viminacium
 • Šetnja i slobodno vreme na Srebrnom jezeru
   

Opis ture:

Polazak iz Novog Sada u 7.00 sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Novog Beograda u 08:30h. Putnici će biti naknadno obavešteni o tačnom mestu polaska. Putovanje ka Smederevu, srednjovekovne prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Nakon obilaska tvrđave odlazimo do vile „Zlatni breg“ poznata i kao vila Obrenovića koja je smeštena na par kilometara od centra Smedereva, na brdu Plavinac. Upravo sa  ovog mesta se pruža neverovatan pogled na Dunav i pola Vojvodine. Letnjikovac Obrenovića, najviše su koristili kralj Aleksandar i kraljica Draga, kao i Natalija Obrenović. Posetioci će imati priliku da obiđu kompletnu vilu, od prizemlja do sprata i da zavire u život, rad i zabavu ove kraljevske porodice. U prizemlju se nalaze letnji i zimski saloni opremljeni portretima Obrenovića, salonskim garniturama, nakitom, odećom i mnogim drugim predmetima. Na spratu su smešteni kraljevski apartmani i biblioteka.

Po završetku obilaska, putovanje nastavljamo ka  Viminaciumu. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnja otkrića su potvrdila poseban značaj Viminaciuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog "samo" 5 miliona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i "srpsko more". Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru. Mogućnost vožnje brodom po Dunavu. Slobodno vreme do 18 h.

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Smene

03.03.2019; 07.04.2019; 01.05.2019; 02.05.2019; 05.05.2019; 02.06.2019; 07.07.2019; 04.08.2019; 08.09.2019; 06.10.2019; 03.11.2019.

Napomene o ceni

Doplata za polazak iz Novog Sada je 850 RSD, uz minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika.

U cenu je uključeno

Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta Usluge licenciranog vodiča Ulaznice za Smederevsku tvrđavu (120 dinara) i Viminacijum (500dinara odrasli, penzioneri 300, deca do 10 godina ne plaćanju) Organizacija izleta

U cenu nije uključeno

Ulaznica za vilu Obrenovića 300 RSD Ručak i piće individualni troškovi

Cena od
2290 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete