• OLYMPIC TRAVEL
    Ženeva
    ŠVAJCARSKA, JEZERA ALPA I JURA
  • ŠVAJCARSKA, JEZERA ALPA I JURA
  • ŠVAJCARSKA, JEZERA ALPA I JURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jezera OLYMPIC TRAVEL, Švajcarska, Ženeva

Ženeva Jezera, ŠVAJCARSKA, JEZERA ALPA I JURA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan 05.jun 2020.  BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

Noćenje.

 

2. dan 06.jun 2020. ŽENEVA (GENEVE) - ANESI (Annecy)

Doručak. Polazak na rezgledanje grada, šetnja pored katoličke katedrale do spomenika ubijenoj austrijskoj carici Sisi. Prelazak mosta Mont Blan, odlazak do engleskog parka, šetnja kroz ulicu Rhone (jedno od najluksuznijih i najskupljih mesta za kupovinu u svetu). Poseta šarmantnom trgu Bourg de Four (na mestu nekadašnjeg rimskog foruma sa Palatom pravde, renesansnom fontanom i mnoštvom kafića i restorana). Kraća pauza. Odlazak do najznačajnije protestanske crkve u Ženevi - crkve Svetog Petra, Kalvinovog oratorijuma, do najstarije kuće u gradu Mason Tavel ( XII vek), gradske većnice sa Arsenalom, Bastion parka sa Zidom reformacije i starim Univerzitetom. Na trgu Place de Neuve videćete Veliki teatar, muzički konzervatorijum i spomenik Anri Dunanu – osnivaču Crvenog krsta. Kraće slobodno vreme u ulici “ Rue de Rive”  sa mnoštvom prodavnica, robnih kuća, patiseria i kafea. Polazak za Anesi u 14.00 sati od cvetnog sata i spomenika Helveciji. Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reke Tiu nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l'isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora) a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan 07.jun 2020 - ŽENEVA (GENEVE)- LOZANA/LAUSANNE- IVERDON LE BEN(YVERDON LE BAINS)

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do 13,00 časova. Polazak za Lozanu. Vožnja pored Ženevskog jezera do Lozane, sedišta kantona Vo, Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Obilazak gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa, stare biskupske palate i dvorca Rumine. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Po završenom razgledanju odlazak ka poznatom banjskom centru Švajcarske Iverdon le Ben, koji leži na južnom obodu jezera Nešatel. Izvori tople vode u Iverdonu korišćeni su još u doba Rimljana. U srednjem veku naselje je dobilo na značaju podizanjem dvorca porodice Savoja. Smeštaj u hotelu. Noćenje..

4. dan 08. jun 2020 - NEŠATEL/ NEUCHATEL - KRSTARENJE DVA JEZERA-NEŠATEL I MURTEN

Posle doručka odlazak za Nesatel. Smeštaj u hotel i odlazak na krstarenje “ Dva jezera” Neuchatel – Murten.Osveženje na brodu. Po završetku iskrcavanje u Murtenu i povratak autobusom u Nešatel. Obilazak romantičnog grada Nešatel, prepoznatljivog po karakterističnim žutim fasadama od peščara i dvorcu sa tornjevima, čija istorija doseže unazad do 10.veka. Dvorac je idealna polazna tačka za razgledanje znamenitosti ovog idiličnog mesta koje krase brojne fontane, zanimljivi muzeji (prirodnjački, etnografski i muzej Latenijum sa arheološkim parkom u kojem se posetiocima na vrlo zanimljiv način prikazuje život lokalnog stanovništva od gvozdenog doba sve do srednjeg veka) i veliki broj dobrih restorana. Nešatel je mesto u kojem je Filip Šukard 1825. postavio temelje preduzeća koje će 76 godina kasnije na tržište lansirati najpoznatiju evropsku čokoladu - prepoznatljivo ljubičastu "Milku". Povratak u hotel. Slobodno vreme Noćenje.

 

5. dan 09.jun 2020.- TUN-BERN –GRIER - BUL

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Tunu. Kraća šetnja romantičnim starim gradskim jezgrom i mogućnost obilaska dvorca- dvočasovno zadržavanje. Nastavak puta za Bern. Po dolasku u Bern obilazak grada .Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu na okuci reke Aere, pa pored Berengraben-a, sedišta medveda, koji je zaštitni znak grada. Kraća šetnja pešačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br.49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule sa najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta i Nacionalne banke u Bernu. Nastavak puta ,kraće zadržavanje u Grieru slikovitom mestu koje odiše srednjevekovim šarmom. Dominira dvorac iz XIII veka čiji muzej čuva osam vekova istorije, kulture i arhitekture regiona. U ovom mestu se proizvodi čuveni grijer sir , jedan od najkvalitenijih na svetu. Nastavak puta za Bulu . Smeštaj u hotel. Noćenje..

 

6. dan 10. jun 2020.  MONTRO (MONTREUX) /EVIAN-LES-BAINS/- ŽENEVA-BEOGRAD

Napuštanje hotela posle doručka. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Nakon obilaska sa lokalnim vodičem, vožnja do obližnjeg Montre-a (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnog zamka Šijon, nekadašnjoj carinarnici i kasnijem zatvoru, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijana”. Polazak ka ženevskom aerodromu. Dolazak oko 16,20 časova. Let za Beograd u 18.20h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

Smene

05.06 2020

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd aerodromska taksa 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija maksimum 56 x 45 x 25cm sa ručkom i točkićima smeštaj u hotelima sa 3* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 5 noćenja sa doručkom krstarenje "Dva jezera" izlet u Anesi usluge licenciranih pratioca vodiča troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Čekirani prtljag do 23 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 eura, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji) doplata za jednokrevetnu sobu međunarodno putno zdravstveno osiguranje individualni troškovi ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Cena od
806 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Ženeva putovanja Ženeva
ŠVAJCARSKA, JEZERA ALPA I JURA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete