• ETA TOURS
    Sicilija
    LETOVANJE ITALIJA SICILIJA LETO 2022
  • LETOVANJE ITALIJA SICILIJA LETO 2022
  • LETOVANJE ITALIJA SICILIJA LETO 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Letovanje ETA TOURS, Italija, Sicilija

Sicilija Letovanje, LETOVANJE ITALIJA SICILIJA LETO 2022

13 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA Sicilija leto 2022:

 

1. dan / BEOGRAD – Polazak iz Beograda sa parking Sava centra u 16:30. Polazak u 17:00. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan / RIM
Dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje ”upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.

 

3. dan / RIM – ANTIČKI RIM
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Coloseumu i forumima. Sinonim za Colloseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe ali Colloseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga… činjenica da je bio jedno od svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan / SICILIJA /GIARDINI NAXOS
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete... Noćenje.

5.dan / SICILIJA - ETNA - KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomskoi centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, , ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan / SICILIJA - TAORMINA
Doručak. Najposećeniji turistički centar Sicilije, grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Kako se Taormina nalazi na brdu ( 300 m nadmorska visina), od podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine stižemo autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan / SICILIJA - SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja u najlepšem zalivu Sirakuze. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan / SICILIJA - PALERMO - MONREALE
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije - PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan / SICILIJA - SICILIJANSKA SELA
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.dan / SICILIJA - NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11.dan / NAPULJ
Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju, odlazak vozom do Pompeje. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak vozom u Napulj. Noćenje.

12.dan / NAPULJ - KAPRI
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuveno po svojim lepotama od 19. veka počelo je da mami književnike, slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri: Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. dan / BEOGRAD – Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

Smene

15.07.-27.07.2022 26.08.-07.09.2022

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: - Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,) - Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, - Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu Vila Athena 3* u 1/2 i 1/3 sobama i u hotelu La Riva u Giardini Naxosu 3* u 1/2 i 1/3 sobama), - Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, - Obilaske prema programu putovanja, - Usluge licenciranog vodiča grupe, - Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera, - Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: - Fakultativne izlete i ulaznice. -Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –zaboravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi,a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju; - gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4* se na to ime plaća recepciji hotela. - gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –4 € po noćenju / po osobi. - Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za 1/1 sobu 140€ CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: - “Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 20€, za decu 10€ ( u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič) - Antički Rim sa posetom Koloseumu i rimski forumima- Cena za odrasle 40€/za decu 20€( u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice)- prijave u agenciji - Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 25€/deca 15€ - Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€ - Celodnevni izlet - Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€ - Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€ - Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru) - Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€/ za decu do 11.godina 45€ ( cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom) -poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 40€/za decu 25€ ( cena uključuje ulaznicu, lokalni vodič, povratna vozna karta) PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 170€ SA POPUSTOM :150€ (NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

Cena od
408 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?