• OLYMPIC TRAVEL
    Algarve
    ALGARVE
  • ALGARVE
  • ALGARVE

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Letovanje OLYMPIC TRAVEL, Portugalija, Algarve

Algarve Letovanje, ALGARVE

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • All inclusive

Program putovanja

Portugal je, pored Španije, bio jedna od najvećih kolonijalnih sila u srednjem veku, a regija Algarve na jugu je bila mesto odakle su kretale neke od najpoznatijih ekspedicija za istraživanje Novog sveta. Tokom duge istorije, Algarve je bio na krajnjem zapadu mavarskog carstva, pa tako i njegovo ime potiče od arapskog “Al-Gharb” sto znači Zapad.  Sa jedne strane duge peščane plaže zlatnog odsjaja i bele kuće u pozadini, sa druge strane moćni Atlantik zapljuskuje talasima oko 200 km obale ove čuvene regije poznate po čudesnim stenama i peščanim uvalama. Glavni grad regije je Faro, gde se nalazi i aerodrom. Poznata letovališta su Albufeira i Lagos, gde je tokom godine i najveći broj turista.  Albufeira se iz ribarskog seoceta razvila u grad u koji hrle mnogobrojni turisti, uživajući u mirisima i ukusima grada. Grad je poznat po belim kućicama i predivnoj plaži, sa kristalno čistim morem. U okolini grada nalazi se dosta plaža, a ko želi malo adrenalina na odmoru, izbor je veliki: jedrenje, surfovanje, ronjenje ili skijanje na vodi.  U vreme pomorskih otkrića Lagos je bio važna luka, tako da se danas mogu videti stare gradske zidine, crkve, dvorac… Plaže u gradu i okolini su odlične, a grad je poznat i po grafitima koji se mogu videti na svakom drugom ćošku. Iz grada se može otići na okolne plaže, ali ono što ne bi trebalo propustiti je krstarenje oko fascinantnih stena koje podsećaju na različite životinje ( slon, kamila, pas…) Monte Gordo je moderni gradić na krajnjem istoku obale Algarvea, i preporuka je za putnike koji žele da uživaju u prelepoj dugačkoj plaži i lepom vremenu. Poznat je po svojoj dugačkoj plaži, u blizini se nalazi nacionalni park. Udaljen je od grada Faro oko 60km, od Albufeire oko 90km. Grad Lagos na zapadnoj strani Algarvea je udaljen oko 140km.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – MINHEN - FARO ( 17.07. )

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.30 časova. Poletanje aviona za Minhen (let LH 1727) u 06.30 časova. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 08.00 časova. Nastavak putovanja za Faro (let LH 1798) u 11.15 časova. Sletanje u 13.25 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

1. dan dan BEOGRAD– FRANKFURT - FARO ( 20.08.)

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 časova. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.15 časova. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.10 časova. Nastavak putovanja za Faro (let LH 1162) u 12.00 časova. Sletanje u 14.05 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

 

3. dan MONTE GORDO - VILA REAL DE SANTO ANTONIO – TAVIRA – OLHAO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet ove oblasti južnog Portugala. Polazak za Vila real de Santo Antonio, gradić koji se nalazi na samom istoku regije Algarve, i koji se nalazi preko puta Andaluzije u Španiji. Sada imaju most, a nekada je najlakši i najbrži put do Španije bio brodićem preko reke. Tu je predviđena poseta crkvi Naše Gospe i tvrđave Cacela koja potiče iz 18.-og veka. Nastavak puta za Taviru. Tavira ima veliki broj spomenika i crkava, kao i ostataka iz doba kada su Arapi bili tu. Pauza za ručak. Posle ručka, nastavljamo putovanje za Olhao, mesto koje se sastoji iz kopnenog dela i ostrva Armona, a poznato je po kućicama građenim u Mavarskom stilu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan MONTE GORDO – FARO – SAO VICENTE – MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Faro, glavni grad regije Algarve. Obilazak grada, katedrale, patrijaršije i gradske kuće. Pauza za ručak u restoranu. Posle ručka, nastavak putovanja za Sagres, poznato seoce gde se nalazi tvrđava iz 15og veka - ulaz u tvrđavu uključen u cenu. Sledi Cabo Sao Vicente, poznato kao tačka gde je kraj sveta i gde se nalazi manastir iz 16og veka i svetionik. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

6. dan ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

7. dan ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

 

8. dan FARO – MINHEN - BEOGRAD ( 17.07. )

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen (let LH 1799) u 14.15 časova. Sletanje u Minhen u 18.15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.05 časova (let LH 1726). Sletanje na beogradski aerodrom u 22.35 časova.

8. dan dan FARO – FRANKFURT - BEOGRAD( 20.08. )

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1163) u 15.30 časova. Sletanje u Frankfurt u 19.35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.45 časova (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.35 časova.

Smene

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednje kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

prevoz avionom na relaciji Beograd – Minhen / Frankfurt– Faro - Minhen - Beograd smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi izabrane usluge svi transferi u inostranstvu navedeni u programu usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu – polazak 17.07.-24.07. 264 eur po osobi u trenutku objavljivanja programa; polazak 20.08.-27.08. 209 eur po osobi u trenutku objavljivanja programa. Iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji međunarodno putno zdravstveno osiguranje usluge koje nisu naznačene u programu putovanja fakultativni izleti individualni troškovi doplata za jednokrevetnu sobu (na upit) FAKULTATIVNI IZLETI: - Vila Real de Santo Antonio, Tavira, Olhao – cena 60 eur. u cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodića, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati. - Faro / Sagres, Cabo Sao Vicente – cena 55 eur. u cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak, ulaznica u tvrđavu iz 15.og veka. Trajanje izleta oko 8 sati.

Cena od
1079 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete