• MAGELAN TRAVEL
  Manastir Žiča
  Putevima Nemanjića - Rađanje kraljevstva - Dolinom jorgovana - 2 dana
 • Putevima Nemanjića - Rađanje kraljevstva - Dolinom jorgovana - 2 dana
 • Putevima Nemanjića - Rađanje kraljevstva - Dolinom jorgovana - 2 dana

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Manastiri MAGELAN TRAVEL, Srbija, Manastir Žiča

Manastir Žiča Manastiri, Putevima Nemanjića - Rađanje kraljevstva - Dolinom jorgovana - 2 dana

2 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
 • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Tokom ovog dvodnevnog izleta imaćete priliku da doživite oblast Raške i doline reke Ibar, koji čuvaju neke od najznačajnijih spomenika iz tog perioda. Ovo putovanje u prošlost odvešće nas do nekih od najlepših kutaka prirode u našoj zemlji.
 

Aktivnosti:

 • Poseta manastiru Vraćešnica
 • Poseta manastiru Žiča
 • Poseta manastiru Studenica
 • Poseta manastiru Sopoćani
 • Poseta manastiru Đurđevi stupovi
 • Obilazak Novog Pazara
 • Poseta Petrovoj crkvi u Novom Pazaru
   

Opis ture:

 Raška i dolina kraljeva  

I DAN

Polazak iz Novog Sada u 06:30h ispred parkinga kod Hotel Sajam, a iz Beograda u 08:00h. Prvo odredište na ovom putu je manastir Vraćešnica, podignut posle Kosovskog boja u znak zahvalnosti što su se ratnici iz ovog kraja živi vratili posle bitke. Manastir je delio burnu istoriju rudničkog kraja u oba ustanka, ali je posebno vezan za dinastiju Obrenovića. Put nas dalje kroz prelepu Šumadiju vodi do Gružanskog jezera, gde ćemo na njegovoj obali napraviti kraću pauzu. Sledeće odredište je „dom svetog Spasa“ – manastir Žiča. Sedmovrata Žiča je zadužbina prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog, građena pod budnim okom svetog Save. Odatle nas put kroz dolinu jorgovana vodi dublje u srce srednjovekovne Srbije. Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje jedne od najočuvanijih srednjovekovnih utvrda – Magliča. Vrhunac dana je poseta manastiru Studenica – „majci svih srpskih crkava“. Zadužbina Stefana Nemanje sa kraja XII veka oduzima dah kako svojom lepotom tako i prirodom koja je okružuje. Smeštaj u turističkom naselju Ras, podno ostataka prve srpske prestonice.

II DAN

Posle doručka, započinjemo posetu kompleksu spomenika koji su na listi svetske kulturne baštine još od 1979: manastirSopoćani, zadužbina kralja Uroša I iz XIII veka, čije freske spadaju u najviša ostvarenja evropske umetnosti tog doba; manastir Đurđevi stupovi, iznad Novog Pazara, koji je Stefan Nemanja podigao u znak zahvalnosti za izbavljenje iz tamnice; Petrova crkva – jedna od najstarijih crkava u Srbiji i mesto gde je Stefan Nemanja kršten po drugi put, po pravoslavnom obredu. Pauza u Novom Pazaru za ručak – svakako treba iskoristiti priliku i probati neke od lokalnih specijaliteta poput čuvenih pazarskih ćevapa ili mantija, a možda se i zasladiti sa ponekom baklavom ili kadaifom. Povratak za Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

Smene

13.04.2019; 01.05.2019; 11.05.2019; 08.06.2019; 13.07.2019; 10.08.2019; 14.09.2019; 12.10.2019.

Napomene o ceni

Doplata za polazaka iz Novog Sada: 850 RSD Doplata za jednokrevetnu sobu u turističkom naselju Ras - 1200 RSD po osobi

U cenu je uključeno

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru Smeštaj u turističkom naselju Ras na bazi noćenja sa doručkom Licencirani turistički vodič Ulaznica za manastir Žiča Ulaznica za manastir Studenica i obilazak riznice Ulaznica za Petrovu crkvu u Novom Pazaru

U cenu nije uključeno

Ručak u Novom Pazaru Doplata za večeru u turističkom naselju Ras 800 RSD Piće tokom svih obroka Individualni proškovi

Cena od
6685 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete