• OLYMPIC TRAVEL
    Istanbul
    DOČEK NOVE GODINE - ISTANBUL CARSKE PALATE
  • DOČEK NOVE GODINE - ISTANBUL CARSKE PALATE
  • DOČEK NOVE GODINE - ISTANBUL CARSKE PALATE

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Nova Godina OLYMPIC TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Nova Godina, DOČEK NOVE GODINE - ISTANBUL CARSKE PALATE

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Ako je Ankara srce Turske onda je Istanbul neosporno njena duša. Drevno grčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta. Rasprostrt je na brežuljcima sa obe strane bosforskog moreuza i ima mnogo lica. Svečani trgovi se u njemu dodiruju sa nevidljivim na prvi pogled ali udobnim dvorištima, isprepletani sokaci sa svetlim avenijama a srednjevekovne džamije sa savremenim dvorcima. U ovom gradu koji se nekada nazivao „drugim Rimom“, takav je broj istorijskih spomenika da se ne mogu posetiti ni za mesec dana. Ipak neki se ne smeju izostaviti: Aja Sofija, Plava džamija, hipodrom, Sulejmanija ili palate Topkapi, Dolmabahče… Raskoš i lepota stoje na svakom koraku. Mnogoljudni i užurbani Istanbul je uvek otvoren za razmišljanje, za neuronjeno uranjanje u neverovatan svet u kome se mešaju vremena i kulture.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan petak 30.12.2022. BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 06.30h. Poletanje aviona za Istanbul u 08.55h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12.40h. Transfer do hotela. Smeštaj. Večernja šetnja u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan subota 31.12.2022. ISTANBUL

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Od hotela pešice krećemo na izlet koji uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma. Sveta Sofija je hiljadama godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta, a posle pada Konstantinopolja, 1453. godine, pretvorena je u džamiju. Danas je crkva-muzej i džamija, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije, najvažnije gradske, aktivne muslimanske svetinje. Obilazak najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu, uvek impresivne Kapali čaršije. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje. Mogućnost organizovanja dočeka Nove 2023. godine.

 

3. dan nedelja 01.01.2023. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portreta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak Haremluka i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Slobodno vreme. Noćenje. Povratak u hotel.

 

4. dan ponedeljak 01.01.2023. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom privatnim brodom na kojem nas čeka posluženje. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto kroz koju je proticao veliki deo pravoslavne istorije i nastanak pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu – Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

 

5. dan utorak 02.01.2023. ISTANBUL- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 14.00h po lokalnom vremenu (Let TK 1079). Sletanje na Beogradski aerodrom je u 13.40 časova.

CENOVNIK

Smene

POLAZAK: 30/12/2022 FIRST MINUTE

Napomene o ceni

u cenu je uključen izlet razgledanja Aja Sofije, Plave džamije i Hipodroma

U cenu je uključeno

prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd Aerodromska taksa (50,50 evra) Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na bazi noćenje sa doručkom Transfer aerodrom-hotel-aerodrom Izlet Carigradski biseri Usluge vodiča agencije Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za Covid -19 usluge koje nisu naznačene u programu fakultativni izleti individualni troškovi doplata za jednokrevetnu sobu

Cena od
699 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?