• JUNGLE TRAVEL
    Marselj
    PROVANSA
  • PROVANSA
  • PROVANSA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Prolećna putovanja JUNGLE TRAVEL, Francuska, Marselj

Marselj Prolećna putovanja, PROVANSA

8 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Dan 1 (14.06.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 18h. Noćna kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (15.06.2019): Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena, Dvorac Vekio sa istoimenim mostom, Julijina kuća, Toranj Lamberti, Trg Erbe, Katedrala, Zamak Svetog Petra na brdu, rimsko nalazište. Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Avinjon u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (16.06.2019): U prepodnevnim časovima prolazimo kroz polja lavande i slikamo se okruženi ljubičastim bojama i opojnim mirisima. Parkovi prirode Verdon i Luberon puni su polja na kojima cveta lavanda u ovom period godine. Mi ćemo obići deo Plato de Valensol. Nastavak puta do Avinjona. Dolazak u Avinjon, nekadašnji centar moći katoličke crkve,  u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Papska palata – najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a i najveća palata na svetu u stilu gotike, katedrala, Avinjonski most, Daladijev most, Rocher des Doms – mesto najstarijeg naselja. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših gradova Provanse. Noćenje.

Dan 4 (17.06.2019): Doručak. Fakultivni izlet u mala mesta Provanse gde ćemo osetiti pravi duh ovog dela Francuske. Najpre obilazimo Sen Remi, rodno mesto najpopularnijeg proroka na svetu Mišela de Nostradamusa i mesto koje je inspirisalo Vinsenta Van Goga da naslika „Zvezdano nebo“. Fakultativni obilazak gradića: crkva Svetog Martina, Grand Marche, Nostradamusova kuća i fontana. Slobodno vreme. Polazak za Le Bo, gradić izgrađen na steni sa tvrđavom iz 10.veka. Slobodno vreme za potpuni užitak uz najukusnije francuske sireve i najkvalitetnije vino. Povratak u Avinjon. Noćenje.

Dan 5 (18.06.2019): Doručak. Fakultativni izlet u kome najpre obilazimo Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje lepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nim gde obilazimo impozantnu arenu - simbol grada, rimski hram i arheološko nalazište – Mezon Kare (kvadratna kuća), gradsku biblioteku, katedralu, prelepu Baštu fontana sa hramom boginje Dijane. Slobodno vreme u gradu koji datira još iz doba Rimljana. Nakon Nima idemo do Arla, grada koji je osnovan od strane starih Grka u 6.veku p.n.e. Smešten je na mestu gde se reka Rona račva u dva rukavca, a najpoznatiji je kao glavni grad Galije i mesto gde je Van Gog živeo u žutoj kući i odsekao sebi uvo. Obilazimo: crkvu Svetog Trofima, amfiteatar, arenu, Van Gogovu žutu kuću koju je naslikao 1888.godine. Slobodno vreme. Povratak u Avinjon. Noćenje.

Dan 6 (19.06.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u prelepom gradu srednjovekovne arhitekture. Popodne krećemo u prestonicu Provanse. Dolazak u Eks an Provans. U ovom univerzitetskom gradu ili kako ga često nazivaju „grad hiljadu fontana“ fakultativno obilazimo  katedralu, trg Albetras, bulevar Mirabo i crkvu Saint-Jean-de-Malte. Posle kraćeg obilaska Eksa, nastavljamo put do Padove. Polazak za Padovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (20.06.2019): Dolazak u Padovu u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija, Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur. Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna kroz  Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (21.06.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Smene

Napomene o ceni

Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak se plaća najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

U cenu je uključeno

*Kompletnu organizaciju i vođenje puta *3 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu F1 3km od centra Avinjona u 1/2 i 1/2+1 sobama *Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama.

U cenu nije uključeno

*međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put) ***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija *preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice *Turističku taksu 2.5eur po putniku ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke) *fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje i lokalitete individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

Cena od
159 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete