• OLYMPIC TRAVEL
    Dablin
    IRSKA TURA
  • IRSKA TURA
  • IRSKA TURA

Prolećna putovanja OLYMPIC TRAVEL, Irska, Dablin

Dablin Prolećna putovanja 2019

7 dana
6 noći
Prevoz
avion
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan 08. maj 2019. BEOGRAD – FRANKFURT - DABLIN
Sastanak  putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.30 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.30 h. Sletanje u Frankfurt u 08.25 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 10.15 h (let LH 978). Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.20 h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela. Smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

2. dan 09. maj 2019. DABLIN
Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje grada. Gotovo sve glavne znamenitosti zemlje nalaze se u njemu: Nacionalna galerija Irske, Nacionalna biblioteka – mesto gde se čuva veliki broj rukopisa, botanička bašta, galerije, parkovi, trgovi i fontane. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgradjena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift  u svom romanu „Guliverova putovanja“. Triniti koledž je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohadjali Oskar Vajld i Semjuel Beket. (Ulazak u koledž). U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše... Odlazak do Templ bara, najživljeg kvarta grada, sa bezbroj barova gde se pivo toči u ogromnim količinama. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan 10. maj 2019. DABLIN – GALVEJ                     
Doručak. U 09.00 h polazak prema Galveju. Posle 1,5 h vožnje zaustavljanje u živopisnom selu Kilbegan. Poseta  tradicionalnoj destileriji “LOCKE’S”. Tokom obilaska najstarije destilerije na svetu može se videti način proizvodnje najfinijeg irskog viskija još od 1757 godine. Proizvodnja je obustavljena 1954. godine a danas se na tom mestu nalazi muzej u kom se prikazuje proces proizvodnje popularnog napitka. Nastavak vožnje do Galveja i  panoramsko razgledanje ovog živopisnog grada. Nekadašnje ribarsko selo danas je univerzitetski centar u kome se okuplja veliki broj umetnika. Galvej je i domaćin brojnih festivala a poznat je po dobroj atmosferi, uličnim zabavljačima i pabovima. Svakog septembra se u njemu održava medjunarodni festival ostriga čuven i van granica Irske, u maju festival starih instrumenata, svakog leta smotra umetnosti na kojoj nastupaju vodeći pisci muzičari, slikari i glumci i vrlo posećene konjske trke. Smeštaj u hotelu u  Galwaju. Noćenje.

 

4. dan 11. maj 2019. GALVEJ - KONEMARA- GALVEJ  
Doručak. U 09.00 polazak autobusom prema slikovitoj oblasti Konemara koja pripada grofoviji Galvej. Pejzaži se, bez preuveličavanja, mogu nazvati bajkovitim: beskrajne doline u okruženju zelenih brda, prozračno plavo nebo i jezera sa najčistijom vodom. Na samoj obali jezera smeštena je Kajlmorska opatija (Kylemore Abbey) koja se smatra najromantičnijim zamkom Irske. Na njenoj teritoriji su odlično sačuvane srednjevekovne gradjevine. U glavnom zdanju, za posetioce, pažljivo je izvršena restauracija pet sala sa mnogobrojnim predmetima iz 19. veka. U gotskoj vrkvi su i danas izvanredan bareljef i orgulje, pa se tu često održavaju koncerti ozbiljne muzike. Na 1.5 km od zamka je viktorijanski park sa divnim lejama cveća od kojih su dve sa egzotičnim cvećem. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan 12.maj. 2019. GALVEJ– ZAMAK BENRAT – MOHERSKE STENE - KORK
Doručak. Vožnja oblašću Buren, kraškim fenomenom sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja.  Klifovi Mohera se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. U današnje vreme u Irskoj postoje 32 grofovije sa preko sto dvoraca. Neki od njih su pravi arhitektonski biseri. Jedan od takvih je Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak  atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao  slavan  po  srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donate iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večerie sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena.  Smeštaj u hotelu u oblasti Keri. Noćenje.

6. dan 13. maj 2019. KORK - ROK OF KAŠEL - KILKENI - CARLOW
Doručak. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno medjusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada medju žiteljima i danas.  Nastavak putovanja do živopisnog grada Korka, drugog po veličini u zemljei. Strog i poslovan danju, noću se pretvara u bučan i raskalašan centar noćnog života sa obiljem klubova i pabova. U grofoviji Tipereri, iznad Zlatne doline, uzdiže se tajanstvena i mističana stena, na kojoj je oronuo i polurazrušen zamak i stara crkva, stena Kašel ili kako je još nazivaju stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrdjave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i okrugli toranj. Po dolasku smeštaj, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

7. dan 14. maj 2019. CARLOW - GLENDALOH – DABLIN - BEOGRAD
Doručak.U 09.00 polazak prema grofoviji Viklou u kojoj se nalazi anička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvaja Japanska bašta. Obilazak ovog izuzetnog vrta. Transfer do aerodroma oko u Dablinu. Poletanje aviona za Frankfurt u 17.55 h (let LH 981). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu  u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.05 h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.50 časova.

 

Smene

08. maj 2019.

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska. PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate: VISA MASTER CARD PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Frankfurtl – Dablin – Frankfurt – Beograd Vožnja po turi autobusom Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi noćenje/doručak Razgledanja prema programu Sve neophodne ulaznice prema programu Usluge vodiča agencije Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu € 131 u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji Troškovi vize € 60 Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje Individualni troškovi Karta za gradski prevoz Usluge koje nisu navedene u programu Doplata za jednokrevetnu sobu Napojnica za lokalnog vodiča i vozača (€ 20)

Cena od
1140 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete