• BIG BLUE
    Sorento
    Sorento
  • Sorento
  • Sorento

Prolećna putovanja BIG BLUE, Italija, Sorento

Sorento Prolećna putovanja 2019

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA : 26.04.2019.
1. dan (26.04.2019.) BEOGRAD – NAPULJ-SORENTO
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta . Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso ... Vreme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje. 

2. dan (27.04.2019.) SORENTO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar... Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta -pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona... Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat). ( Cena izleta : oko 59 evra) Noćenje.

3. dan (28.04.2019.) SORENTO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri Individualni polazak do luke Marina Piccola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorrenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se setajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. ( Cena izleta : oko 79 evra) Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (29.04.2019.) SORENTO-NAPULJ - BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.
 

Smene

Napomene o ceni

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U cenu je uključeno

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd- Napulj -Beograd, transferí autobusom od Napulja do Sorenta i nazad, smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu sa 3 ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom,troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluga vodiča Big Blue.

U cenu nije uključeno

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse u zemlji i inostranstvu 49,28 evra (Beograd 20.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra ) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, gradska boravišna taksa u Sorentu: 1 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 1,5 do do 2 evra dnevno po osobi za hotel 4* ( plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje. Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.

Cena od
545 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete