• OLYMPIC TRAVEL
    Baden Baden
    PUTOVANJE BADEN-BADEN HAJDELBERG-ALZAS- ŠVARCVALD
  • PUTOVANJE BADEN-BADEN HAJDELBERG-ALZAS- ŠVARCVALD
  • PUTOVANJE BADEN-BADEN HAJDELBERG-ALZAS- ŠVARCVALD

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Prolećna putovanja OLYMPIC TRAVEL, Nemačka, Baden Baden

Baden Baden Prolećna putovanja, PUTOVANJE BADEN-BADEN HAJDELBERG-ALZAS- ŠVARCVALD

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

 

Čari mistične planine Švarcvald, u jugozapadnoj Nemačkoj, prvi su otkrili Rimljani koji su je, zbog guste i tamne borove šume, prozvali „Silva negra“. Car Karakala je među prvima uživao u blagodetima lekovitih termalnih izvora Baden-Badena na obroncima Švarcvalda. U 19.v. Baden-Baden postaje letnja prestonica Evrope i sastajalište aristokratije i društvene elite. Na oporavak i osveženje u vodama 12 termalnih izvora u Baden-Badenu, dolazili su pripadnici evropskih kraljevskih porodica, bogati industrijalci, bankari, slavni umetnici. Ovde se odmarala i britanska kraljica Viktorija, car Vilhem Prvi i članovi čuvene porodice Vandetbilt, nemački kancelar Oto fon Bizmark, a Pisac Mark Tven je tvrdio da je baš ovde izlečio reumatizam. U ovom prelepom gradiću redovno je boravio i održavao koncerte Johan Štraus, a Dostojevski je noći provodio u luksuznom gradskom kazinu u krugu lečilišta. Na Švarcvaldu,u mestu Donauešingen izvire Dunav. Predeli u kojima se smenjuju guste šume i nepregledni nizovi vinograda, lednička jezera i vodopadi okružuju živopisni Frajburg, jedan od najstarijih univerzitetskih centara Nemačke. Alzas - francuski region na severoistoku zemlje, u dolini reke Rajne i neposredne granice sa Nemačkom i Švajcarskom, jedinstven je po svojoj multietničkoj kulturi i predstavlja kraljevstvo vina. Strazbur – centar provincije, grad je prebogate i često tragične istorije. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači "grad na raskršću". Punih 230 godina katedrala Notr Dam sa svojim zvonikom visokim 142 m bila je najviša građevina na svetu. Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine,UNESCO od 1988. Grad Kolmar, 60 km udaljen od Strazbura spada u red najromantičnijih gradova sveta. Njegova jedinstvena arhitektura i cvetna dekoracija čini da U Kolmaru posetilac ima utisak da je zakoračio u slikovnicu a, zbog brojnih kanala i mostova, stekao je epitet „mala Venecija“.

Program putovanja:

1. dan petak /26.05. 2020 BEOGRAD-BADEN-BADEN

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 16,35 h. Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za Baden- Baden u 18.35 h. Sletanje u Baden Baden u 20.40h . Nakon pasoške i carinske kontrole transfer i smeštaj u hotel. Mogućnost kraće šetnje sa vodičem legendarnom Lihtentaler alejom avenijom koja je bila magnet za umetnike, pesnike, slikare, dalje do centra banje i njenih zaštitnih znakova – Kurhaus i Casino-a koji je inspirisao Dostojevskog da napiše čuveni roman „Kockar“ do Trinkhalle i Festivalne dvorane – nemačke najveće opere i koncertne dvorane. Noćenje.

 

2. dan subota/27.05.2020 BADEN-BADEN – HAJDELBERG /HEIDELBERG/

Doručak. Slobodan dan u Baden Badenu ili poludnevni fakultativni izleta u Hajdelberg , jedan od najromantičnijih i najlepših gradova Nemačke. Udaljen je oko 90 km od Baden-Badena. Odlazak do impozantnog gotsko-renesansnog zamka koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Šetnja duž 2,5 km dugog Filozofskog puta, od Starog mosta, pored brojnih spomenika, kula i pivnica. Konačno, obilazak najprestižnijeg i najstarijeg univerziteta Nemačke osnovanog 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom. Povratak u Baden- Baden. Slobodno vreme.Noćenje.

 

 

3. dan /nedelja/28.05.2020 BADEN-BADEN – ALZAS - KOLMAR/COLMAR/ - STRAZBUR/STRASBOURG/

Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni fakultativni izlet u francusku oblast Alzas: Odlazak do bajkovitog Kolmara, na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Kolmar je jedan od najlepših gradova Francuske. Razgledanje istorijskog centra grada sa crkvom Sv. Martina, dominikanskom crkvom, najstarijim kućama Adolf i Pfister, starom zanatskom četvrti Taneurs pored reke,muzejima Bartoldi i Unterlinden. Nastavak puta do Strazbura, grada poznatom po Gutenbergu, u kome je danas sedište Evropskog parlamenta, Suda za ljudska prava i Saveta Evrope. Do 19 veka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 142 m, predstavljala najvišu građevinu na svetu Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalma, brojnim restoranima, bistroima… Obilazak znamenitosti sa vodičem, slobodno vreme za uživanje u odličnim vinima, vožnju brodom i dr. do povratka u Baden-Baden u ranim večernjim satima . Noćenje.

​​​​​​​

4. dan /ponedeljak/ 29.05.2020 BADEN-BADEN – ŠVARCVALD /SCHWARTZWALD/- FRAJBURG /FREIBURG/

Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni izlet kroz živopisne predele Švarcvalda do izvora Dunava u gradiću Donauešingen na Švarcvaldu. Ovaj grad prelepe Art Nouveu arhitekture je vekovima bio sedište prinčeva Furstenberg te njihov dvorac privlači ništa manje posetilaca od kaptiranog izvora druge najduže evropske reke. Sledi poseta najlepšem od brojnih glečerskih jezera u regionu, mističnom jezeru Titize, najvećem prirodnom jezeru Švarcvalda. U povratku pauza u Frajburgu najsunčanijem nemačkom gradu i starom univerzitetskom centru živopisne srednjevekovne arhitekture. Povratak u Baden-Baden. Noćenje.​​​​​​​

5. dan /utorak/30.05.2020. BADEN-BADEN - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje do polaska na aerodrom. Moguć PROGRAM PLUS u pratnji vodiča agencije: obilazak Bramsove kuće, Faberžeovog muzeja ili odlazak uspinjačom do najviše tačke na vrh Merkur. Transfer na aerodrom u 18,00h. Poletanje za Beograd u 21.10 h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 22.55 h.

Smene

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

• Avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd – Baden-Baden – Beograd • Aerodromske takse • 1 komad malog kabinskog prtljaga sa točkićima dimenzija 50 cm x 40cm x 23cm Molimo imajte u vidu da svako prekoračenje navedenih dimenzija podleže dopunskom plaćanju na aerodromu ( avio kompanija u trenutku čekiranja striktno traži naplatu za prekoračenje dimenzija prtljaga). • Smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak • Transfer aerodrom – hotel u Baden Badenu - aerodrom • Usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Doplata za čekirani prtljag do 20 kg (oko 80 eur) u momentu objavljivanja programa •Obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 rsd • Obrok u avionu • Gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 3,80 € po osobi/dnevno) • obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 dinara • Fakultativni izleti – obavezna prijava i uplata u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje • Ulaznice za lokalitete • Individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Cena od
640 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete