• OLYMPIC TRAVEL
    Berlin
    PUTOVANJE U BERLIN
  • PUTOVANJE U BERLIN
  • PUTOVANJE U BERLIN

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Prolećna putovanja OLYMPIC TRAVEL, Nemačka, Berlin

Berlin Prolećna putovanja, PUTOVANJE U BERLIN

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

BERLIN – Burna istorija, spoj starog i novog, jedinstvena energija... to je Berlin. Liberalan, najveći grad Nemačke postao je multikulturno središte Evrope sa velikim brojem studenata i umetnika iz celog sveta, megalopolis na sredini kontinenta koji privlači milione posetilaca. Danas Berlin predstavlja jednu novu Nemačku, kakvu svet do sada nije poznavao, veselu, opuštenu i tolerantnu. Veliki priliv kapitala posle ujedinjenja 1989.g. transformisao je Berlin u grad mladih i kulturnu Meku, centar umetnosti, mode, dizajna, multimedija i provoda u kome su obnovljene istorijske znamenitosti zasijale novim sjajem.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – BERLIN

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.10h Poletanje iz Beograda u 13.10h. Sletanje na berlinski aerodrom u 15.00h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na kombinovano tročasovno pnoramsko razgledanje grada: ostaci berlinskog zida, Aleksanderplac sa TV tornjem, Ostrvo muzeja, vožnja bulevarom Unter den Linden pored Istorijskog muzeja, Opere, Humboldt univerziteta, Biblioteke, Berlinske katedrale, spomenika Fridrihu II do spomen obeležja žrtvama holokausta, Brandemburške kapije i Raihstaga, dalje pored Belvia, Stuba pobede do zapadnog Berlina, njegove najpoznatije ulice »Kudam« i najstarije robne kuće KDW, nazad na istok do futurističkog Postdamer trga, ček-pointa- Čarli... Po završetku razgledanja smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan BERLIN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti za učesnike putovanja. Fakultativno - jednočasovna vožnja brodom po reci Špreji. Na ovom krstarenju turisti imaju priliku da Berlin vide iz sasvim nove perspektive i upoznaju na drugačiju način. Noćenje.

 

3. dan BERLIN - TROPSKO OSTRVO

Doručak. Slobodan dan u Berlinu za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na “Tropsko ostrvo”. Jedinstvena turistička atrakcija u Nemačkoj i Evropi, sagrađena na mestu nekadašnjeg hangara sovjetske vojne baze. Izgradnja ovog malog tropskog raja u sred Evrope, podigla je za nekoliko lestvica standarde budućih Aquaparkova. Stalno prijatnih 26◦C, toplo “more”, peščane plaže, tobogani i vodopadi… Poseban šarm ovom malom "tropskom raju" daju kopije građevina sa Balija, Samoe, Bornea i Tajlanda, drveće banana, žbunovi kafe….. Povratak u hotel u Berlinu. Noćenje.

 

4. dan BERLIN - POTSDAM

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Carski grad Potsdam, jedan od najstarijih gradova Nemačke i centar savezne države Brandenburg. Polazak iz hotela u 10.00 sati. Po dolasku, razgledanje grada: ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, tipične gradjevine u Holandskom kvartu (18. vek), Nova palata, zatim palata Sesilienhof gde je održana Potsdamska konferencija (susret Trumana, Čerčila i Staljina , jula 1945. godine). Za turiste najatraktivniji je jedan od najlepših evropskih dvoraca Sansusi sa čarobnim vrtovima u kojima je Fridrih Veliki tražio mir i utočište od vladarskih obaveza. Prelazak istorijskog mosta Glinka na reci Havel( do 1989. granica Istočne i Zapadne Nemačke). Ovo je mesto gde su dugo godina obavljane razmene špijuna. Potsdam je zbog svog posebnog kulturnog ambijenta, istoriskog značaja i lepote uvršten na listu UNESCO-a. Povratak u hotel . Noćenje.

 

5. dan BERLIN - BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 10.45h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 12.35h.

Smene

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd–Berlin-Beograd • Aerodromske takse • Kabinski prtljag dimenzija max 56x45x25cm i težine do 10 kg. • Četiri noćenja sa doručkom u hotelu 4**** • Transferi aerodrom-hotel i v.v. u Berlinu • Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

• Fakultativni izleti • Doplata za čekirani prtljag do 20 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 €, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji) • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje • Individualni troškovi • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Cena od
473 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete