• OLYMPIC TRAVEL
    Istanbul
    LEPOTE ZAPADNE TURSKE
  • LEPOTE ZAPADNE TURSKE
  • LEPOTE ZAPADNE TURSKE

Prolećna putovanja OLYMPIC TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Prolećna putovanja 2019

9 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Od Istanbula do Kapadokije duž zapadne i centralne Turske,  vodimo vas na putovanje kroz istoriju ove, svakako jedne od najdinamičnijih zemalja na svetu. Lepote zapadne obale sa svojim biserima kao što je Izmir, jednim od svetskih čuda Efes, mističnom Trojom, beličastim neponovljivim Pamukkalama, tajanstvenom Konjom, kao rukom crtanom Kapadokijom i modernom Ankarom, biće vaš dom na ovom putovanju. Sve tajne, lepe priče , legende proćićemo zajedno na ovom jedinstvenom putovanju. Biser na kruni ovog putovanja je svakako Istanbul, drevnogrčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta..

 

1. dan 31. maj 2019. BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak grupe na aerodromu Beograd u 07.15 sati ujutru. Poletanje za Istanbul (TK let 1082 u 09.15 sati). Nakon sletanja u Istanbul panoramsko razgledanje grada, transfer do hotela, šetnja sa vodičem i  večera. Noćenje.


2. dan 01. jun 2019.  ISTANBUL

Nakon doručka polazak na celodnevno razgledanje grada sa posetom Plavoj džamiji, Hipodromu, Svetoj Sofiji, podzemnim cisternama. Posle ručka nastavlja se obilazak  Topkapi palate sa riznicom. Tura se završava obilaskom Kapali čaršije.  Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

 

3. dan 02. jun 2019. ISTANBUL - ČANAKALE

Doručak, odjavljivanje iz hotela i polazak u obilazak Rustem pašine džamije i Egipatske pijace začina. Nakon ručka, polazak za Galipolje. Prijatna vožnja nas vodi kroz evropski (trakijski) deo Turske. Ukrcavanje na feribot i vožnja preko Dardanela. Dolazak u Čanakkale. Večera i noćenje u hotelu.

 

4. dan 03. jun 2019. ČANAKALE - TROJA - PERGAMON - IZMIR

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i polazak u  obilazak Troje sa svojim čuvenim zidovima i replikom trojanskog konja. Odatle počinje naše putovaje po Egeju i ka Izmiru. Usput ćemo stati u Pergamon, posetiće se Akropolj i Asklepion. Nakon ručka  nastavlja se vožnja ka Izmiru. Po dolasku, krećemo na kraće panoramsko razgledanje koje uključuje i tvrđavu Aleksandra Velikog sa spektakularnim pogledom na Izmir. Večera i noćenje u hotelu.

 

5. dan 04. jun 2019. IZMIR - EFES - PAMUKALE

Nakon doručka polazak na izlet ka čuvenom Efesu. Obilazi se bazilika Sv. Jovana Bogoslova koji je boraveći ovde sa Devicom Marijom ovde napisao Jevandjelje po Jovanu. U samom Efesu, kroz šetnju ovim antičkim rimskim gradom i posetićemo Celsijusovu biblioteku, Hadrianov hram, pozorište i Odeon. Krećemo na kraću vožnju do kuće Device Marije gde je, veruje se, živela svoje poslednje godine. Odlazi se na ručak pa nastavak putovanja za Pamukkale. Nakon boravka na ''tvrdjavi od pamuka'' obilaze se ostaci antičkog Hierapolisa.  Dolazak u  hotel na večeru i noćenje.

 

6. dan 05. jun 2019. PAMUKALE - KONJA - KAPADOKIJA

Rano ujutru nakon doručka polazak za pamukale uz posetu Sultanhan karavansaraja. Nakon ručka u Konji poseta Mevlana kompleksu posvećenom Rumiju, osnivaču mističnog reda često nazvanog ''Vrteći derviši'' i mauzoleju. Dolazak u Kapadokiju, odlazak u hotel , večera u hotelu, noćenje

 

7. dan 06.jun 2019. KAPADOKIJA

Posle doručka polazak na celodnevno razgledanje Kapadokiju uz ručak. Obilazi se Goreme muzej na otvorenom, Tvrdjava Ućhisar, Kajmakli podzemni grad i Pasaba dolina. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

 

8. dan 07. jun 2019. KAPADOKIJA - ANKARA

Nakon doručka odjavljivanje iz hotela, slobodno vreme pa polazak za Ankaru. Poseta Muzeju Hetita, Citadeli i Ataturkovom mauzoleju. Večera i noćenje.

 

9. dan 08. jun 2019. ANKARA - ISTANBUL - BEOGRAD

Nakon ranog doručka polazak za Istanbul na aerodrom i let za Beograd, letom TK 1083 u 18.45 sati u lokalu. Sletanje u Beograd je predviđeno za 19.25 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

Smene

31.maj 2019.

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

Hotelski smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim. Svi unutrašnji avio letovi ako su predviđeni programom. Sva razgledanja prema programu. Sve ulaznice za muzeje prema programu. Svi obroci prema programu. Prevoz luksuznim klimatizovanim autobusom prema planu. Profesionalni vodiči. Napojnice u hotelima. Lokalne takse.

U cenu nije uključeno

Aerodromske takse 107 e Pića i obroci koji nisu navedeni u programu Svi lični troškovi Napojnice vozaču i vodiču Doplata za jednokrevetnu sobu: na € 145 (isključivo na upit)

Cena od
979 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete