• ODEON WORLD TRAVEL
    Lisabon
    PORTUGALSKA TURA
  • PORTUGALSKA TURA
  • PORTUGALSKA TURA

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Prolećna putovanja ODEON WORLD TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Prolećna putovanja, PORTUGALSKA TURA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (22.novembar)                     Beograd – Frankfurt – Porto (panoramsko razgledanje grada)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Frankfurt na liniji LH1411 u 07.00h. Dolazak u Frankfurt u 09.05h. Nastavak putovanja za Porto na liniji LH1178 u 13.50h, dolazak u Porto u 15.35h. Nakon sletanja transfer sa panoramskim razgledanjem grada Porto. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom". Železnička stanica S. Bento je jedna od najlepših železničkih stanica na celom svetu gde su zidovi i plafon prekriveni sa 22.000 pločica. Odlazak do ivice reke Duro i kratka pauza sa pogledom na glavni most preko reke Dom Luis. Nakon obilaska Porta odlazak do gradića sa duge strane reke Duro, Gaia. Smeštaj u hotel Black Tulip 4* u mestu Gaia. Noćenje.

2.dan (23.novembar)                     Porto (fakultativno Gimaraeš – Braga – Bon Žezus)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Šetnja do Dukal palate (ulaznica nije uključena u cenu, može se kupiti individualno po ceni od 5 eur). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Šetnja do poznate katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Do svetilišta se može doći i liftom (karta uključena u cenu). Cena izleta je 55 eur za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (24.novembar)                   Porto – Koimbra – Batalja – Obidoš – Lisabon

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u posetu jedne od poznatih lokalnih vinarija na degustaciju vina (poseta i degustacija uključene u cenu). Nakon degustacije i kupovine vina, polazak za Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, i jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Bio je prestonica kraljevstva u XII veku. Šetnja do katedrale i univerziteta poznatog po čuvenoj biblioteci. Nastavak putovanja do Batalje i obilazak manastira Santa Maria Da Victorio iz XV veka (ulaznica uključena u cenu), najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do Obidoša, najlepšeg i najbolje očuvanog srednjevekovnog grada u zemlji. Grad koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII veka. Šetnja do male crkve Svete Marije i nakon obilaska Obidoša, nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel VIP Executive Entrecampos 4*. Noćenje.

04.dan (25.novembar)                   Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u šoping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 60 po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak je u individualnoj režiji. Noćenje.

05.dan (26.novembar)                   Lisabon (fakultativno Sintra, Kaškaiš i Eštoril)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kaškaiš i Eštoril. Odlazak do Sintre, slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mirko klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak nacionalne Kraljevske palate (ulaznica uključena u cenu) u Sintri koja je zidana na temeljima iz XV veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo modensko letovalište se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat je po velikom broju golf terena i luksuznih hotela. Cena izleta je 70€ za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

06.dan (27.novembar)                   Lisabon – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1169 u 16.10h. Dolazak u Frankfurt u 20.10h, nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21.50h. Dolazak u Beograd u 23.40h. Kraj programa.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

• Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Porto, Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa • Aerodromske takse 174€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) • 2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Portu • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu • Transfere prema programu od aerodroma do hotela, od Porta do Lisabona i od hotela do aerodroma • Panoramsko razgledanje u Portu i Lisabonu • Razgledanje Koimbre, Batalje i Obidoša • Ulaznice za: Posetu vinariji i degustaciju vina, Manastir u Batalji, vožnja liftom do Bom Žezus. • Usluge vodiča-pratioca grupe na srpskom jeziku • Organizaciju putovanja

U cenu nije uključeno

• Ulaznice za lokalitete koje u programu nisu navedene kao uključene • Putno zdravstveno osiguranje • Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela • Fakultativne izlete

Cena od
889 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?