• OLYMPIC TRAVEL
    Dablin
    IRSKA TURA
  • IRSKA TURA
  • IRSKA TURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Razgledanja OLYMPIC TRAVEL, Irska, Dablin

Dablin Razgledanja, IRSKA TURA

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Retko kada se dešava da reklamne fotografije turističkih kataloga kriju pravu raskoš prirode. Upravo je takav slučaj sa Irskom. Usamljenost severnog Konemara, divlja prostranstva grofovije Donegal, pobunjeni talasi Atlantika i veličanstvena lepota Glendaloha – samo su delić onoga što se krije u riznicama ove zelene zemlje. Ni ljubitelji umetnosti svih stilova neće ostati razočarani. Irska je poznata po dobrim pozorišnim predstavama, rok večerima u Limeriku i po čuvenim književnim danima u Dablinu. Broj praznih dvoraca, manastira, keltskih bunara i napuštenih kuća je potpuno neverovatan isto kao i broj legendi o trolovima, patuljcima i čarobnjacima koji u njima žive. Ali ovu prelepu zemlju najbolje karakteriše fantastično gostoprimstvo njenih žitelja. Strancu ne samo da se u svemu pomaže već se i brižno prati da mu ništa ne nedostaje. To je prosto karakterna crta ovog naroda. Irac se oseća dobro samo onda kad su svi oko njega srećni. Iskrenost je njihov kredo.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – FRANKFURT - DABLIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.00 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Frankfurt u 07.55 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 09.50 h (let LH 978). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.00 h. Po završetku pasoške kontrole, polazak na poludnevno razgledanje Dablina. U pratnji lokalnog vodiča obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše. Po završenom obilasku Ginis pivare smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan  DABLIN – VIKLOU PLANINE - GLENDALOH - DABLIN

Doručak. Polazak na celodnevni izlet prema grofoviji Viklou, poznatoj kao Bašta Irske, u kojoj se nalazi antička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja i manastira. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, a okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvajaju Italijanska i Japanska bašta. Obilazak ovih izuzetnih vrtova. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan  DABLIN –KLONMAKNOIS - GALVEJ                    

Doručak. Posle doručka polazak prema Galveju. Prilikom dolaska panoramsko razgledanje ovog živopisnog grada i slobodno vreme do polaska u hotel. Nekadašnje ribarsko selo danas je univerzitetski centar u kome se okuplja veliki broj umetnika. Galvej je i domaćin brojnih festivala a poznat je po dobroj atmosferi, uličnim zabavljačima i pabovima. Svakog septembra se u njemu održava međunarodni festival ostriga čuven i van granica Irske, u maju festival starih instrumenata, svakog leta smotra umetnosti na kojoj nastupaju vodeći pisci, muzičari, slikari i glumci i vrlo posećene konjske trke. Smeštaj u hotelu u okolini Galveja. Noćenje.

 

4. dan 2020 GALVEJ - KONEMARA – KAJLMORSKA OPATIJA

Doručak. Posle doručka, polazak autobusom prema slikovitoj oblasti Konemara koja pripada grofoviji Galvej. Pejzaži se, bez preuveličavanja, mogu nazvati bajkovitim: beskrajne doline okružene zelenim brdima, prozračno plavo nebo i jezera sa najčistijom vodom. Na samoj obali jezera smeštena je Kajlmorska opatija (Kylemore Abbey) koja se smatra najromantičnijim zamkom Irske. Na njenoj teritoriji su odlično sačuvane srednjevekovne gradjevine. U glavnom zdanju, za posetioce, pažljivo je izvršena restauracija pet sala sa mnogobrojnim predmetima iz 19. veka. U gotskoj crkvi su i danas izvanredan bareljef i orgulje, pa se tu često održavaju koncerti ozbiljne muzike. Na 1.5 km od zamka je viktorijanski park sa divnim lejama cveća od kojih su dve sa egzotičnim cvećem. Povratak u hotel u okolini Galveja. Slobodno vreme i noćenje.

 

5. dan  GALVEJ – MOHERSKE STENE - ZAMAK BENRAT -KORK

Doručak. Posle doručka polazak prema Korku. Vožnja oblašću Buren, kraškim fenomenom sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja. Moherske litice se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. U današnje vreme u Irskoj postoje 32 grofovije sa preko sto dvoraca. Neki od njih su pravi arhitektonski biseri. Jedan od takvih je Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao slavan po srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donete iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večeri sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena. Nastavak putovanja do živopisnog grada Korka, drugog po veličini u zemlji. Smeštaj u hotelu, noćenje.

 

6. dan  KORK - MIDLETON– ROK OF KAŠEL – KILKENI

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Korka. Posle panoramskog razgledanja, slobodno vreme za uživanje u gradu, ili poseta poznatoj Engleskoj pijaci sa velikim izborom hrane i pića. Strog i poslovan danju, noću se pretvara u bučan i raskalašan centar noćnog života sa obiljem klubova i pabova. Nastavak putovanja do mesta Midleton, odakle potiče poznati irski viski Jameson! Poseta destileriji Jameson tokom koje ćete videti kako se pravi irski viski, i probati isti! Nastavak putovanja ka grofoviji Tipereri, gde se iznad Zlatne doline uzdiže tajanstvena i mistična stena. Na steni Kašel je oronuo, polurazrušen zamak i stara crkva, a stenu nazivaju i stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrđave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i toranj. Nastavak putovanja do živopisnog grada Kilkeni. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno medjusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada medju žiteljima i danas. Po dolasku smeštaj u hotelu, slobodno vreme i noćenje.

 

7. dan  KILKENI – DABLIN

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Dablinu. Poletanje aviona za Frankfurt u 12.15 h (let LH 979). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30 h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 časova. Kraj programa.

Smene

POLAZAK 08. septembar 2020 cena 1349e 06. OKTOBAR 2020. FIRST MINUTE

Napomene o ceni

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska. PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate: VISA MASTER CARD PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Frankfurt– Dablin – Frankfurt – Beograd Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 140 € u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji Autobuski prevoz kroz Irsku Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi noćenje/doručak Razgledanja prema programu Ulaznice za razgledanja planirana programom Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča u Dablinu Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Troškovi vize € 30 Međunarodno putno zdravstveno osiguranje Individualni troškovi Usluge koje nisu navedene u programu Doplata za jednokrevetnu sobu Napojnica za lokalnog vodiča/vozača (€ 20)

Cena od
1299 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?