• OLYMPIC TRAVEL
    Dablin
    IRSKA WISKY TURA
  • IRSKA WISKY TURA
  • IRSKA WISKY TURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Razgledanja OLYMPIC TRAVEL, Irska, Dablin

Dablin Razgledanja, IRSKA WISKY TURA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

Irska, ostrvo zelenila i magičnih predela, starih zamkova, visokih i strmih litica koje zapljuskuju jaki talasi Atlantika privlači turiste širom sveta koji se uvek rado vraćaju na njene obale. Ostrvo koje su naselili stari Kelti poznato je po detelini sa 3 lista, i mnoštvu pabova gde se sa prijateljski nastrojenim Ircima može popiti krigla Guinness piva, tapkati u ritmu tradicionalne muzike i čuti lokalne priče i legende. Usamljenost severnog Konemara, divlja prostranstva grofovije Donegal, pobunjeni talasi Atlantika i veličanstvena lepota Glendaloha – samo su delić onoga što se krije u riznicama ove zelene zemlje. Ni ljubitelji umetnosti svih stilova neće ostati razočarani. Irska je poznata po dobrim pozorišnim predstavama, festivalima u Galveju i po čuvenim književnim danima u Dablinu. Broj praznih dvoraca, manastira, keltskih bunara i napuštenih kuća je potpuno neverovatan, isto kao i broj legendi o trolovima, patuljcima i čarobnjacima koji u njima žive. Ali ovu prelepu zemlju najbolje karakteriše fantastično gostoprimstvo njenih žitelja. Strancu ne samo da se u svemu pomaže već se i brižno prati da mu ništa ne nedostaje. To je prosto karakterna crta ovog naroda. Irac se oseća dobro samo onda kad su svi oko njega srećni. Irska je poznata po proizvodnji odličnog viskija, i zanimljivo je da najstarija destilerija na svetu datira iz 1757. godine i još uvek radi. Zakoračite u jedan drugačiji svet gde se spaja tradicionalno i moderno, gde se tradicija poštuje i oseća na svakom koraku, gde je sa jedne strane moderni Google, a sa druge katedrala iz XII veka, i gde ljudi imaju vremena jedni za druge.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT - DABLIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.10 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.10 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Frankfurt u 08.05 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 09.55 h (let LH 978). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.00 h. Po završetku pasoške kontrole, obilazak Teelings Whiskey destilerije u Dablinu. Nalazi se na starom trgu, u delu grada poznatom po pivnicama. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

2. dan DABLIN –KILBEGAN - ATLON

Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje Dablina. Obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. Po završetku razgledanja, polazak za Kilbegan i poseta najstarijoj destileriji viskija na svetu. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

3. dan ATLON –TULAMOR – MOHERSKE LITICE – LIMERIK DROMOLEND          

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak prema Tulamoru, mestu gde se nalazi Tullamore Dew Whiskey centar. Tokom ture upoznaćete način proizvodnje viskija u Irskoj i imati priliku da probate proizvod. Nastavak putovanja kroz oblast Buren, poznatoj po kraškom fenomenu sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja. Moherske litice se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. Smeštaj u hotel u blizini Limerika, večera, noćenje.

 

4. dan  LIMERIK DROMOLEND– ZAMAK BENRAT - KORK              

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak autobusom prema zamku Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao slavan po srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donete iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večeri sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena. Nastavak putovanja za Kork i Midelton i obilazak destilerije Jameson viskija. Prezentacija o pravljenju poznatog irskog viskija i degustacija. Polazak za Kork, smeštaj u hotel, večera. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan KORK- STENA KAŠEL - KILKENI - DABLIN                                    

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i nastavak putovanja ka grofoviji Tipereri, gde se iznad Zlatne doline uzdiže tajanstvena i mistična stena. Na steni Kašel je oronuo, polurazrušen zamak i stara crkva, a stenu nazivaju i stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrđave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i toranj. Nastavak putovanja do živopisnog grada Kilkeni. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno medjusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada medju žiteljima i danas. Poseta zamku Kilkeni, jednom od najvećih i najvažnijih zamaka u istoriji Irske, koji datira iz 13og veka. Slobodno vreme u Kilkeniju, i nastavak putovanja za Dablin. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

6. dan  DABLIN - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do transfera na aerodrom u Dablinu. Poletanje aviona za Frankfurt u 18.00 h (let LH 981). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 21.05 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.55 h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.45 časova. Kraj programa.

 

Smene

09.oktobar 2019

Napomene o ceni

SMEŠTAJ U MOGUĆIM HOTELIMA: DABLIN: STILLORGAN TALBOT HOTEL 4* https://www.talbothotelstillorgan.com/ ATLON: SHAMROCK LODGE HOTEL 3* https://www.shamrocklodgehotel.ie/ LIMERIK: DROMOLAND INN HOTEL 3* https://www.theinnatdromoland.ie/ KORK: CORK AIRPORT HOTEL 3* https://www.corkairporthotel.com/ TAČNA IMENA HOTELA ĆE BITI POTVRDJENA SEDAM DANA PRE POLASKA NA PUT! DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! Sve pojedinosti o načinu dobijanja vize i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji. CENA VIZE: € 30 Viza se dobija za 4 – 6 nedelja Poslednji rok za predaju dokumentacije za vize je 26. avgust 2019 godine Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…). Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Frankfurt– Dablin – Frankfurt – Beograd Vožnja po turi autobusom Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi polupansiona ( doručak i večera ) Razgledanja prema programu Sve neophodne ulaznice prema programu Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 142€ u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji Obavezni dinarski deo po osobi 1750,00 rsd Troškovi vize € 30 Međunarodno putno zdravstveno osiguranje Individualni troškovi Usluge koje nisu navedene u programu Doplata za jednokrevetnu sobu Napojnica za lokalnog vodiča/vozača (€ 20) Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

Cena od
1019 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete