• MONTESOL TRAVEL
    Minhen
    DVORCI BAVARSKE, KRANJSKA GORA I MINHEN
  • DVORCI BAVARSKE, KRANJSKA GORA I MINHEN
  • DVORCI BAVARSKE, KRANJSKA GORA I MINHEN

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Uskršnja i Prvomajska putovanja MONTESOL TRAVEL, Nemačka, Minhen

Minhen Uskršnja i Prvomajska putovanja, DVORCI BAVARSKE, KRANJSKA GORA I MINHEN

6 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.DAN: sreda, 15. april 2020. BEOGRAD - LJUBLJANA - BLED - KRANJSKA GORA
Polazak autobusa u 05.00 h, sa dogovorenog mesta. Vožnja autoputem prema Ljubljani, Bledu i Kranjskoj Gori, sa usputnim pauzama po potrebi. Po dolasku u Ljubljanu obilazak grada i njegovih znamenitosti: Ljubljanski grad, Prešernov trg, Gradska kuća, Robbova fontana, Zmajev most… Slobodno vreme za kafu uz reku Ljubljanicu. Nastavak puta prema Bledu. Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, iznajmljivanje sandolina, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Nastavak puta ka Kranjskoj Gori, koja se nalazi na severozapadu Slovenije, uz granicu sa Austrijom i Italijom, pod vrhovima Julijskih Alpa i Karavanki, po dolasku smeštaj u hotel. Korišćenje zatvorenog hotelskog bazena. Večera. Noćenje.

2.DAN: četvrtak, 16.april 2020.g. KRANJSKA GORA - MINHEN
Doručak.Napuštanje hotela i vožnja ka Minhenu. Po dolasku u Minhen, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz- fakultativno) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena je za sve zainteresovane koji žele da uživaju u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3.DAN: petak,17.april 2020.MINHEN – DVORAC LINDERHOF – OBERAMERGAU – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – MINHEN
Doručak. Celodnevni izlet za dvorce Linderhof i Nojšanštajn. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vgnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera.
Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće od preko hiljadu meštana.
Nastavak puta do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.

4.DAN: subota, 18.april 2020. MINHEN – REGENSBURG – MINHEN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Regensburg Polazak prema Regensburgu . Obilazak peške istorijskog centra grad a koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Gradska kuća u kojoj je zasedao Rajhstag ,… Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Slobodno vreme u centru grada, povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: nedelja, 19.april 2020. MINHEN – DVORAC HERENKIMZE – SALZBURG - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa I baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana I mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca I muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg, u blizini nemačko – austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija I najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju I Mađarsku.

6.DAN: 20.april 2020.– BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Smene

15.04-20.04.2020

Napomene o ceni

PO OSOBI 359 EUR

U cenu je uključeno

• prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase ( visokopodni sa audio-dvd opremom i klimom ) • smeštaj u 1/2 i 1/2 +1 sobama • 1 polupansion (večera / doručak buffet- samopolsuživanje) u hotelu sa 4* u Kranjskoj Gori • 3 noćenje / doručak (buffet-samoposluživanje) u hotelu Leonardo Royal Hotel Munich 4* u Minhenu • razgledanje Ljubljane,Minhena, Salzburga u pratnji vodiča • obilaske i ulaznice za dvorce Linderhof, Nojnšvanštajn, Herenkimze (ulaznica I vožnju bordićem do dvorca) • organizaciju i stručno vodjstvo puta

U cenu nije uključeno

• turističku taksu u Kranjskoj Gori 3 € (plaća se na recepciji hotela) • fakultativno obilazak gradska palata Residenz 15 €, , • celodnevni fakultativni izlet za Regensburg.....25 €

Cena od
359 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?