• ONLINE TRAVEL
    Kopaonik
    YOGA & WELLNESS NA OBLACIMA KOPAONIKA
  • YOGA & WELLNESS NA OBLACIMA KOPAONIKA
  • YOGA & WELLNESS NA OBLACIMA KOPAONIKA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Vikend putovanja ONLINE TRAVEL, Srbija, Kopaonik

Kopaonik Vikend putovanja, YOGA & WELLNESS NA OBLACIMA KOPAONIKA

3 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1 dan – BEOGRAD – KOPAONIK

Polazak u 8:00h  sa mesta koje ćemo javiti 2 dana pre polaska. Vožnja uz povremeno zaustavljanje radi odmora. Dolazak na Kopaonik. Smeštaj u apartmane od 14h. Slobodno vreme do 18h kada započinjemo naše vežbe joge. Za popodnevne vežbe joge radimo vežbe tehnika disanja ili vežbe opuštanja – jogu nidru. Nakon toga naše opuštanje se nastavlja u wellness I spa centru. Na raspolaganju vam je više vrsta sauna, tepidarijum, tursko kupatilo, bazen, đakuzi kada, slana soba.

Slobodno vreme. Noćenje.

 

2 dan -   KOPAONIK – JELOVARNIK - METOĐA

8:00 – Dan započinjemo praktikovanjem Yoge  

Doručak. Oko 10:30 idemo na poludnevni izlet. Šetačka tura od oko 6 km.

Obilazimo Jelovarnik koji sa visinom kaskada od 71 metra predstavlja najviši vodopad u Srbiji. Nalazi se u podnožju Kopaonika u oblasti Jelovarnik, po kojoj je i dobio ime.. Skriven je u šumi na 1116 metara nadmorske visine (najviša tačka) sa tri kaskade proglašen je za prirodni rezervat. Doći do njega je za mnoge prava planinska avantura.

Put nastavljamo prema kopaoničkom svetilištu Metođa.  Iza kanjona, na samoj litici u gustišu nalazi se pećina a u njoj svetilište. Mala crkva smeštena u steni a nastala je u tursko vreme. Tu su ljudi ovih krajeva, krijući se od Turaka, dolazili u zbegove, pa i crkvicu uredili u samoj litici. Posvetili su je svetom Metodiju, velikomučeniku, episkopu grada Patre Likijske.

Vekovima, svakog 3. jula, na dan Sv. sveštenomučenika Metodija, sakupljao se ovde svet, dolazio u pećinu, molio se Bogu i iz malog slapa vode koja izvire u samoj crkvici tražio lek za razne bolesti.

Crkvica i ovaj kraj nazivaju se Metođe, pećina se nalazi na visini od 1.450 metara, a po nekim predanjima to kultno mesto je nastalo još u trećem veku. Na zidu je freska sv. Metodija, a na komadu kamena slika Bogorodice sa malim Hristom. Autor je Mirjana Jablanović iz Mataruga.

Kad se sa obronaka Metođa pođe uz Gvozdačku reku, gore pri vrhu, nalazi se gejzir. Visok je nekoliko metara, mlaz vode pod pritiskom diže se u visinu, okolo je gusta listopadna šuma i prizor je zaista očaravajući. Gejzir se pojavio pre nekoliko decenija i ustalio se. Količina vode koja šiklja iz zemlje i njegova visina se ne menjaju. 

Povratak u hotel. Oko 18 h vezbe joge I posle toga wellness I spa.

Slobodno vreme. Noćenje.

 

3 dan – KOPAONIK – BEOGRAD  

8:00 – Dan započinjemo praktikovanjem Yoge

Doručak. Napuštanje apartmana do 10h. Wellness I spa do 15h.  Napustanje objekta I povratak za Beograd u 16:00h. Dolazak u Beograd u ranim večernjim satima. Kraj programa.

 

Smene

2.10.2020 -04.10.2020.

Napomene o ceni

NAČIN PLAĆANJA: Cene aranžmana su iskazane u dinarima po osobi. Prilikom potvrde rezervacije uplaćuje se iznos od 30%,. Plaćanje: - Gotovinom – rezervacija 30% ostatak do 10 dana pre polaska - čekovima gradjana na 3 mesečne rate. Čekovi se ostavljaju prilikom rezervacije, s tim da poslednja rata može biti max mesec dana nakom završetka aranžmana. - Uplata na račun ONLINE TRAVEL – 170-0050021920000-41.

U cenu je uključeno

*smeštaj u 1/2 studio apartmanima na bazi 2 noćenja sa doručkom, * poludnevni izlet Jelovarnik I Metođa, * parktikovanje Yoge 2 puta dnevno, ujutro I kasno popodne – licencirani yoga instruktor - Milena Radisavljević, * 3 dana - wellness I spa – bez ograničenja: sauna, parno kupatilo, bazen unutrasnji I spoljašnji, tepidarijum, đakuzi kade I slana soba, * usluge lokalnog turističkog vodiča na destinaciji, * troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

* boravišna taksa, plaća se na recepciji 150 din dnevno po osobi. * individualni troškovi.

Cena od
19450 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?