Kako je Sajam, održan  2018. godine bio dobro mesto susreta turističke privrede  kao i ponude i potražnje i mesto za poslovne dogovore ,prezentacije, ali i  razmenu inovativnih ideja i sadržaja. Prošlogodišnji Sajam  je zabeležio rekordni broj od preko 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke među kojima su bile turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih zanatlija suvenira. S pravom očekujemo da će na sledećem jubilarnom Sajmu, mnogi od njih ponoviti svoje učešće a prema najavama imaćemo nove izlagače, goste, turoperatore iz regiona Balkana.

Pored aktivnog odmora kao jedne od tema Sajma,  akcenat će biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača. S toga vas pozivamo da se priključite, na “FOOD COURT“-u, štandu posebno namenjenom za prezentaciju i degustaciju gastro specijaliteta i pića, što je odlična prilika da se posetiocima prezentuje turistička  destinacija i na ovaj način.

Turistička organizacija Niš Vas poziva da obogatite prateći  program sajma koji pripremo za učesnike i posetioce, i uzmete učešće u nekoj od pratećih aktivnosti Sajma: na  tematskoj konferenciji “O primeni novih izmena Zakona o turizmu”  i novim modelima   promocije kulturnog nasleđa, kao i u prezentaciji posebnih programa koji se tradicionalno održava u konferencijskoj sali ali i na centralnoj bini u okviru sajma.

Kako je međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora postao jedan od važnijih događaja regiona, pozivamo Vas i  da budete jedan od učesnika 20. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora Niš 2019.