• STAR TRAVEL
    Sarajevo
    Sarajevo 2 noći / 3 dana - Putovanje
  • Sarajevo 2 noći / 3 dana - Putovanje
  • Sarajevo 2 noći / 3 dana - Putovanje

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi STAR TRAVEL, Bosna i Hercegovina, Sarajevo

Sarajevo Evropski gradovi, Sarajevo 2 noći / 3 dana - Putovanje

3 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.DAN -KRALJEVO – SARAJEVO

Polazak iz Kraljeva u 04:00h. Putovanje preko Čačka i Užica do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Nakon obilaska smeštaj u hotel Bob 3*. Nakon kratkog predaha u hotelu panoramsko razgledanje grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Pešačka tura sa vodičem. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN – SARAJEVO – MOSTAR (fakultativno) – SARAJEVO

Doruĉak. Nakon doručka slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni odlazak za Mostar. U Mostaru ćemo posetiti građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagraĎen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak za Sarajevo. Noćenje.

3.DAN – SARAJEVO – VIŠEGRAD – KRALJEVO

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni odlazak na toranj „AVAZ“. Uživanje u prelepom pogledu na grad, odakle se prave najlepše uspomene i fotografije kao razglednice. Ko želi nakon razgledanja ima vremena za opuštanje u zatvorenom restoranu/kafeu za opuštane i uživanje u pogledu uz kafu. Odlazak na Jahorinu. Uzivanje na snegu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju kraći predah u Višegradu, obilazak Andrićgrada i starog mosta. Nastavak puta prema Kraljevu. Dolazak oko ponoći. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

U cenu nije uključeno

Cena od
55 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Sarajevo putovanja ponuda Sarajevo
Sarajevo 2 noći / 5 dana - Putovanje
Izdvojeno
Sarajevo putovanja ponuda Sarajevo
Neum 2 noći / 5 dana - Putovanje
Izdvojeno
Sarajevo putovanja ponuda Sarajevo
Sarajevo 2 noći / 3 dana - Putovanje
Izdvojeno
Sarajevo putovanja ponuda Sarajevo
Sarajevo - Trebinje - Mostar 2 noći / 5 dana - Putovanje

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?