• ODEON WORLD TRAVEL
    Sicilija
    SICILIJANSKA TURA
  • SICILIJANSKA TURA
  • SICILIJANSKA TURA

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Sicilija

Sicilija Evropski gradovi, SICILIJANSKA TURA

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (16.oktobar)          Beograd – Katanija – Đardini Naksos
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Kataniju aviokompanijom Air Sebia na liniji JU538 u 13.00h. Dolazak u Kataniju u 14.55h. Nakon sletanja sledi odlazak do grada Katanija i šetnja do najznačajnijih znamenitosti grada u pratnji vodiča. Katanija, najveća luka Sicilije i privredni centar koji je zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 veka svoje istorije, mnogo puta bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem XVII veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala Svete Agate koja se nalazi u centru starog grada na Pjaci Del Duomo. Šetnja do zamka Ursino iz XIII veka, kapija Uzeda, Trg slona, crkva Sveta Agata, glavna ulica Etnea…  Zatim, slobodno vreme za individualno razgledanje ovog, drugog po veličini grada Sicilije. Transfer do hotela u mestu Đardini Naksos. Smeštaj. Noćenje.
2.dan (17.oktobar)          Đardini Naksos – Etna – Taormina – Đardini Naksos 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Etnu i Taorminu.  Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3400 m. Putovanje vodi crnim putevima, kojima je nekada prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 m nadmorske visine. Nakon obilaska, polazak ka Taormini, koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat po najlepšoj panorami zbog svog geografskog položaja i šarma. Obilazak gornjeg dela grada, u koji se može ući kroz vrata Porta Mesina ili Porta Katanija. Impresivne crkve, manastiri, palate, kao i čuveno grčko-rimsko pozorište iz III veka pre nove ere, koje je jedno od najbolje očuvanih teatara antičkog doba (ulaznica uključena u cenu). Šetnja glavnom ulicom Korso Umberto i obilazak gradskog parka. Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.
3.dan (18.oktobar)          Đardini Naksos – Sirakuza – Noto  – Đardini Naksos
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sirakuzu i Noto.  Polazak ka gradu Sirakuza, koji su Grci osnovali polovinom VIII veku pre nove ere. Grad koji je bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat i kao Arhimedov grad. Obilazak Arheološkog parka Neapolis i šetnja na ostrvu Ortiđija koje predstavlja staro jezgro grada, Apolonov hram, zidine grčkog polisa, barokna opštinska zgrada, dorski hram koji je današnja katedrala, fontana Aretuza… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka gradiću Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanih u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: kapija, Duomo, gradska Palata, crkva San Franceso i San Domenico, palata Nicolaci (bez ulaznica). Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.
4.dan (19.oktobar)          Đardini Naksos – Villa Del Kasale – Đardini Naksos
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta i poseta Villa Del Kasale.  Odlazak do Vile Del Kasale (ulaznica uključena u cenu) koja se nalazi u samom srcu Sicilije, u gustom zelenilu, pored grada Pjaca Armerina. Ova velika nekada privatna građevina iz IV veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 kvadratnih metara, neprocenjive vrednosti (pod zaštitom UNESCO-a). Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.
5.dan (20.oktobar)         Đardini Naksos – Katanija – Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje iz Katanije za Beograd aviokompanijom Air Serbia na liniji JU539 u 14.35h. Dolazak u Beograd u 16.20h. Kraj programa.

Smene

16.10.2023.

Napomene o ceni

Deca od 0-2 god. plaćaju 50 eur u pratnji dve punoplatežne osobe. Nemaju sedište u avionu, kao ni ležaj u hotelu.

U cenu je uključeno

• Avio prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd aviokompanijom Air Serbia • Aerodromske takse 58€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) • Transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom prema programu • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama •Obilazak grada Katanija • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

•Gradsku taksu oko 2,5 eur po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini) •Fakultativni izleti •Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
599 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Sicilija putovanje Sicilija
SICILIJA - PALERMO LETOVANJE 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?