Mesto: Beograd
Adresa: Ljutice Bogdana 1a
Telefon: +381 11 206 777 3
Veb adresa: www.crvenazvezdafk.com
Email: stadionskatura@crvenazvezdafk.com

Zvanično ime stadiona od decembra 2014. godine glasi „Rajko Mitić“, po prvoj Zvezdinoj zvezdi. Prethodno, ime stadiona bilo je „Stadion FK Crvena zvezda“ iako ga i danas mnogi navijači jednostavno zovu „Marakana“.

Mesto na kome su najbolji stvarali i najveći padali čuva jednu od najbogatijih sportskih zbirki sa čak 376 trofeja. Posetioci Muzeja FK Crvena zvezda imaju priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom srpskog kluba, punom uspeha, priznanja i pobeda koja im je izložena sa 690 eksponata.

Trofeji koji privlače najviše pažnje posetilaca jesu pehar Kupa šampiona Evrope i Interkontinentalni kup iz 1991. godine, izloženi u centralnom delu Muzeja.

Svoju posetu turisti mogu da iskoriste i za Stadionsku turu tokom koje će upoznati svaki detalj najvećeg stadiona u Srbiji.

Obilazak u trajanju od 45 minuta počinje od Muzeja FK Crvena zvezda u kom mogu da se slikaju sa trofejima Lige šampiona, Kupa Srbije i domaćeg šampionata. Marakana avantura se dalje nastavlja slikanjem ispred spomenika Rajku Mitiću, silaskom do terena kroz Zapadni tunel i prolaskom kroz glavni tunel kroz koji dopire huk navijača koji je ulivao strah i najjačim protivnicima. Boravak na terenu stadiona završava se slikanjem ispred Severne tribine. Nakon obilaska terena posetioci odlaze do prostorija Zvezda TV-a i Medija centra u kome potpisuju “Zvezdašku zakletvu”.

Radno vreme Muzeja je od ponedeljka do petka u period od 9 do 16 časova I subotom od 9 do 15 časova.

U okviru stadiona nalaze se i zvanična prodavnica Red Star Shop u kojoj se mogu kupiti suveniri i navijački rekviziti sa obeležjima kluba, kao i Servis za članstvo u okviru kog navijači mogu postati članovi FK Crvena zvezda.

Pored svega navedenog, bez obzira na razlog posete stadionu, svakog dana od 9 do 17 časova svi zaljubljenici u Zvezdu mogu da uživaju u piću sa pogledom na teren u ambijentu Red café-a, na  zapadnoj strani stadiona.

www.crvenazvezdafk.com