• Borovec putovanje
    Borovec
  • Borovec zimovanje
  • Borovec skijanje cene

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

YUTA Informacije i putovanja

Borovec, Bugarska

Borovec spada u najpopularnije i najlakše dostupne zimske centre u Bugarskoj. Nalazi se na obroncima Rile, svega oko 70 km udaljen od Sofije i oko 120 km od Plovdiva.

Ovaj ski centar podeljen je u tri zone – Sitnjakovo, Jastrebec i Markudžik. Markudžik je zona sa najvećom nadmorskom visinom, čije staze polaze sa visine od 2.550 metara. Visina snežnog pokrivača je približno 2 metra, što daje više nego idealne preduslove za sve vrste sportova na snegu kao i ekstremne varijante skijanja i snoubordinga.

Ukupna dužina staza je 58 km - najduža ima 12 km. Sve staze su opremljene po međunarodnim standardima a 4 staze imaju obezbeđenu rasvetu i zvučnu signalizaciju neophodnu za noćno skijanje tokom čitave sezone.

Pristup stazama je brz i lak zbog odlično organizovanog sistema uspinjača i ski-liftova, služba spasavanja je dežurna 24 sata dnevno, organizovane su škole skijanja za sve uzraste...a tu je i klizanje ili veoma popularno jahanje.

Zabava i bogat noćni život su dodatni segmenti koji će ljubiteljima ovakvog odmora pružiti izuzetno kvalitetan doživljaj.

Sezona skijanja traje od decembra do aprila.

Borovec, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Borovec Bugarska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?