• Zlatibor skijanje zima
    Zlatibor
  • Zlatibor odmor planina
  • Zlatibor seoski turizam

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Zlatibor, Srbija

Zlatibor se nalazi u zapadnoj Srbiji, na oko 230 km udaljenosti od Beograda i predstavlja jedan od najposećenijih planinskih centara u zemlji. Zahvata površinu od oko 1000 kvadratnih kilometara sa prosečnom visinom od 1000 metara. Najviši vrh je Tornik, na 1496 metara nadmorske visine.

Osim odlične povezanosti sa čitavom Srbijom, Zlatibor svoju popularnost duguje izvanrednim prirodnim karakteristikama i predivnom okruženju čije su blagodati otkrivene još u XIX veku. Kombinacija klime, izuzetnog vazduha i vode i nadmorske visine daruju Zlatiboru banjske osobine i reputaciju mesta na koje se dolazi „po zdravlje“. Između ostalog, veoma pomaže u lečenju bronhijalne astme, alergija, štitaste žlezde...Zbog toga je Zlatibor veoma posećen tokom cele godine a ne samo u jeku zimske ski sezone.

Nadaleko su čuveni specijaliteti od mesa i mlečni proizvodi ali i gostoljubivost zlatiborskih domaćina što ugostiteljskoj ponudi daje i sasvim novu dimenziju.

Uz sve to, u neposrednom okruženju turističkog centra, nalazi se i veliki broj kulturno-istorijskih lokaliteta kao što su crkve brvnare, manastiri, etno selo Sirogojno...ali i veoma popularne turističke destinacije poput Mokre Gore i Drvengrada.

Zlatibor, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Zlatibor Srbija

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?