FRUŠKOGORSKA VINSKA ŠETNJA – " FRUŠKA WALK & WINE 2024"

Fruškogorska vinska šetnja „Fruška Walk & Wine 2024“ realizovaće se u nedelju, 09. juna u Irigu. Ovaj događaj predstavlja jedinstveno putovanje kroz fruškogorske vinograde koji će vam omogućiti da doživite nezaboravnu avanturu i uronite u čarobni svet ovog vinskog regiona. Walk & Wine je više od šetnje, to je harmonija prirode, vina, gastronomije i priča koje čekaju da budu ispričane o tradiciji vina na ovim prostorima.

Na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 km, vinoljupci će imati priliku da degustiraju vrhunska fruškogorska vina na šest degustacionih punktova, kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta. Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće u nedelju 9. juna 2024. godine, sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se, počev od 12 časova organizuju na svakih sat vremena. Šetače-vinopije na startu očekuje Welcome desk, na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, 6 vaučera za degustaciju vina, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Planirane šetnje su u grupama od maksimalno 70 posetilaca sa vodičem.

Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Nakon šetnje, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će “iz prve ruke” moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonističke šetnje degustirali.

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, Opštine Irig, Nacionalnog parka Fruška gora, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem-Fruška gora”, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine i Vinske prestonice.

Zainteresovani ljubitelji vina i Fruške gore, mogu da izvrše kupovinu ulaznica putem sledećeg linka.

Registar smeštaja na teritoriji opštine Irig možete pogledati ovde.