Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, od 06. do 10. marta 2019.

Na štandu TOS, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Niša, Sombora, Sremske Mitrovice, Subotice kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia tour operator DMC, Kontiki travel, Dora Travel, Unilene Experinece, Jungle Travel, Incoming Tim Travel, Alpha Travel See i hoteli Sky, A Hoteli, Belgrade Hotels Group, Atomska Banja, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio kompanija Air Serbia.

U sredu 06. marta, sa početkom u 16.00 časova, TOS će održati networking događaj za novinare i organizatore putovanja iz Nemačke na kojoj će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju i uzeće aktivno učešće na Dunavskom salonu u predstavništvu Baden-Vitemberga. TOS je već godinama prisutna na nemačkom tržištu koje predstavlja jedno od važnijih emitivnih tržišta.

U 2018. godini broj nemačkih turista koji su posetili Srbiju porastao je za 14% i dostigao 88.959 (ovom broju se dodaje 27.354 Nemaca koji su brodom posetili Srbiju i nisu ušli u statistiku) i po broju noćenja za 14% u odnosu na 2017. godinu, što je nemačke turiste stavilo na sedmo mesto po broju noćenja inostranih gostiju. Po broju ostvarenih noćenja gosti iz Nemačke beleže rast od 13% u januaru 2019. godine, poredeći sa istim periodom u prošloj godini, a po broju ostvarenih noćenja inostranih gostiju u Srbiji u istom mesecu nalaze se na desetom mestu.