USLOVI - PROTOKOL ZA ULAZAK - PUTOVANJE U R. FRANCUSKU

NAPOMENA: Preporučujemo da na zapratite na VIBERU kako bi na najbrži način dobili eventualne nove izmene o uslovima za ulazak u R. Grčku, kao i druge važne informacije vezane za putovanja. Zapratite nas klikom OVDE.

VAŽNO:  Uslovi za ulazak u Francusku su preuzeti sa sajta Ambasade Republike Francuske u Beogradu https://rs.ambafrance.org/-Srpski-Uslovi za ulazak u Francusku su podložni promenama i pre putovanja je neophodno dodatno proveriti informacije.

Beograd, 11.04.2022. godine

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Srbija je svrstana u zelenu zonu počev od 31.marta.

Ulazak na teritoriju Francuske iz Srbije, buduci da je u zelenoj zoni, ne podleže nikakvim ograničenjima. Putnicima nije više potreban ubedljiv razlog za dolazak u Francusku.
Za vakcinisane putnike nije potreban negativan test na polasku na polasku. Oni moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji transportnoj kompaniji i organima granične kontrole.

Nevakcinisani putnici međutim, treba da pokažu transportnoj kompaniji i organima granične kontrole sledeće:
- negativan rezultat PCR testa koji nije stariji od 72h ili antigenskog testa koji nije stariji od 48h od polaska (u slučaju vezanog leta, od prvog poletanja)
- ili važeći sertifikat o oporavku od kovida (pozitivan rezultat PCR testa ili antigenskog testa koji je urađen najmanje jedanaest dana a najviše šest meseci od polaska).

Nikakve druge mere (testovi, izolacija) nisu na snazi po dolasku u Francusku.

Deca mlađa od 12 godina su izuzeta od ovih formalnosti.

S obzirom na zdravstvenu situaciju na prekomorskim teritorijama, ova pravila mogu da variraju u prekomorskim departmanima i teritorijama: putnici se stoga pozivaju da konsultuju veb stranice prefektura i visokih komesarijata prekomorskih teritorija u koje putuju.


Dodatne informacije, kao i obrasce izjava i formulara koje je potrebno popuniti, mogu se pronaći na sajtu Ambasade Republike Francuske u Beogradu https://rs.ambafrance.org/-Srpski-

YUTA Info