• Dubrovnik putovanje
    Dubrovnik
  • Dubrovnik letovanje
  • Dubrovnik cene

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Dubrovnik, Hrvatska

Dubrovnik je centralna turistička atrakcija čitavog hrvatskog primorja. Grad izuzetne arhitekture, perfektno očuvanog starog jezgra, zadivljujuće i neverovatno duge istorije. Od Splita je udaljen 237 a od prestonice Hrvatske, Zagreba 624 km.

Kroz čitavu svoju istoriju Dubrovnik tj. Dubrovačka Republika ili Republika Raguza, bio je jedan od najjačih pomorskih trgovačkih centara Mediterana i svoj razvoj i međunarodni značaj bazirao je upravo na trgovini i uspešnoj diplomatiji. Na svom viševekovnom vrhuncu, pogotovu tokom XV i XVI veka, Dubrovnik je bio jedini istinski rival moćnoj Veneciji.

Najveći broj najpoznatijih arhitektonskih atrakcija Dubrovnika smešten je u starom jezgru grada opasanom 2 kilometra dugim, snažnim odbrambenim zidovima. Zidine su u novije vreme postale popularne kao scenografija na snimanju poznate serije “Igra prestola”. Najpoznatija centralna ulica starog Dubrovnika je Stradun a oko nje je raspoređena mreža uskih živopisnih kamenih ulica i trgova. Onofrijeva česma, Crkva Svetog Vlaha (zaštitinika grada), Samostan Male Braće, Knežev Dvor, Patata Sponza, Orlandov stub…gotovo neverovatno ali istinito, samo su deo svega onoga što se može videti i doživeti u Dubrovniku.    

Dubrovnik, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Dubrovnik Hrvatska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?