• Port el Kantaui putovanje
    Port el Kantaui
  • Port el Kantaui letovanje
  • Port el Kantaui aranžmani ponuda

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Port el Kantaui, Tunis

Tradicija duga preko tri decenije…

Popularna turistička destinacija na istočnoj obali Tunisa, svega 10 km udaljen od Susa. Port El Kantaui je grad koji više liči na deo filmske scenografije nego na autentičan ili tradicionalan grad sa istorijom. To je zato što je čitavo mesto nastalo 1979. godine, dizajnirano i sagrađeno isključivo da bude turistički centar. Veštačka luka poseduje marinu u koju može pristati preko 300 luksuznih jahti, oko luke se širi gradić sa belo plavim kućama izgrađenim u tradicionalnom tuniskom stilu, između kojih vijugaju uske kamene ulice. Čak je i medina, stari utvrđeni grad, reprodukovan za potrebe turista.

Sa obe strane, duž predivne peščane obale i kristalno čistog mora, protežu se moderni hoteli gde je tek sve organizovano da samo upotpuni osećaj krajnjeg opuštanja i uživanja.

Zastupljene su sve vrste sportskih aktivnosti – od vodenih sportova do nekoliko terena za golf od kojih je jedan priznat od strane PGA (Professional Golfers Association).

Mnoge kritike su bile upućene na račun ovog mesta i njegove veštački napravljene atmosfere starog Tunisa, lišene jedinstvene duše…Nećemo suditi, zapitaćemo se sasvim objektivno – zašto da ne? Posetiocima niko ne predstavlja novoizgrađene primere arhitekture kao istorijsko nasleđe, reprodukovani su tradicionalni stilovi Tunisa i delić nacionalne atmosfere…jednostavno, mesto je planski napravljeno samo za turiste, sa čitavom infrastrukturom i sadržajima usmerenim na dobar provod i kvalitetnu uslugu. Uostalom, najvažniji pokazatelj je uvek posećenost koja nedvosmisleno govori da je Port El Kantaui izuzetna destinacija za odmor porodica sa decom kao i turista koji prvi put posećuju Tunis.

Port el Kantaui, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Port el Kantaui Tunis

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?