• ETA TOURS
    Rimini
    PUTOVANJE RIMINI PRVI MAJ 2024
  • PUTOVANJE RIMINI PRVI MAJ 2024
  • PUTOVANJE RIMINI PRVI MAJ 2024

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ETA TOURS, Italija, Rimini

Rimini Evropski gradovi, PUTOVANJE RIMINI PRVI MAJ 2024

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika u 16:00h na parkingu Sava centra (Savska strana). Polazak u 16.30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN - FERARA - RIMINI
U prepodnevnim časovima dolazak u Feraru koja je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d'Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Riminiju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN - RIMINI - BOLONJA - RAVENA - RIMINI
DORUČAK. Nakon doručka mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta u Bolonju i Ravenu. Živahna univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Madjore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Crvenkasto smedje gradjevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena). Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Torri, palata Banki, Piazza Maggiore… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN - RIMINI - URBINO - GRADARA - RIMINI

DORUČAK. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta u Urbino i Gradaro. Urbino je rodni grad čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku u Urbino obići ćemo : Duždevu palatu, Duomo, Trg Republike, rodnu kuću i spomenik Rafaelu Santiju... Slobodno vreme za uživanje. U dogovoreno vreme polazak za Gradaro.
Gradaro se nalazi u regiji Marche. Poznat je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi priča o tragičnoj ljubavi između Frančeske i Paola. Njihova ljubav i tragedija prikazana je na mnogim filmskim i slikarskim platnima. Ovekovečeni su u belom mermeru, u večnom zagrljaju - čuvena Rodenova skulptura „ POLJUBAC “. Po dolasku u Gradaro, kratka šetnja i upoznavanje ovog šarmantnog gradića sa vodičem. Slobodno vreme za uživanje do polaska za Rimini. Dolazak u Rimini. Noćenje.5. DAN - RIMINI - SAN MARINO
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u SAN MARINO. Po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Rimini i nastavak putovanja ka Srbiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Smene

29.04.2024 - 04.05.2024

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu - Smeštaj u standardnim 1/2, 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak - kontinentalni - Razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem - Usluga predstavnika agencije/vodiča - Troškove realizacije programa

U cenu nije uključeno

Fakultativne izlete: - Bolonja i Ravena - 35 eur odrasli / 20 eur deca do 12 god. - Urbino i Gradara - 25 eur odrasli / 20 eur deca do 12 god. - San Marino - 25 eur odrasli / 15 eur deca do 12 god. - Obavezna turistička taksa u Riminiju 2,5 eur po osobi i noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela). - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. - Doplata za 1/1 sobu 60 eur - Ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu

Cena od
159 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?