• Valeta-Malta-putovanja-ponuda.jpg
    Valeta

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Malta, PUTOVANJA

Usred Sredozemnog mora, južno od najbližeg evropskog ostrva Sicilije i severno od najbližeg afričkog kopna Tunisa, smešten je mali, naizgled negostoljubivi stenoviti arhipelag koji čini jednu od najjužnijih teritorija Evrope – Republiku Maltu.
Nije sasvim određeno poreklo imena najvećeg naseljenog ostrva po kojem je čitava država dobila ime, ali postoje pretpostavke da potiče od grčke reči koja označava med, što je moguće jer je Malta kroz istoriju bila poznata po njegovoj proizvodnji kao i jedinstvenoj vrsti malteške pčele - ili možda od feničanskog izraza koji označava sklonište, što je takođe prilično izvesno jer se na ostrvu nalazi ogroman broj pećina i  prirodnih zaliva pogodnih za usidravanje brodova.
Malteški arhipelag je, bez obzira na svoju veličinu. milenijumima predstavljao izuzetno važnu pomorsku stratešku tačku. Arheološki ostaci kao i ruševine praistorijskih megalita potvrđuju naseljenost ostrva još od 5.000 godina p.n.e. Velike civilizacije i različiti osvajači se kontinuirano tokom istorije smenjuju na Malti - počev od Grka, Feničana, Kartaginjana, Rimljana, Gota, Vandala, Vizantije, Arapa, preko vitezova bolničkog reda Svetog Jovana Krstitelja, do Francuza i Engleza... 


Sliema putovanje

Sliema

Broj ponuda: 3

Sliema

St. Julijans putovanje

St Julijans

Broj ponuda: 0

St Julijans

St Pauls Bay aranžmani

St Pauls Bay

Broj ponuda: 0

St Pauls Bay

Valeta Malta aranžmani

Valeta

Broj ponuda: 3

Valeta

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?