• VIVA TRAVEL
    Valeta
    Malta 3 noći - AVION
  • Malta 3 noći - AVION
  • Malta 3 noći - AVION

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi VIVA TRAVEL, Malta, Valeta

Valeta Evropski gradovi, Malta 3 noći - AVION

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD – MALTA – VALETA

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 2.30h pre leta. Let za Maltu kompanijom Air Serbia (planirano vreme leta se nalazi u tabeli). Po sletanju na aerodrom odlazak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Valete, glavnog grada sa autentičnim ulicama, Trga Republike, gradske Artiljerije, Florijane, Katedrale Jovana Krstitelja (nije predviđen grupni ulazak), Palata Velikog Majstora malteškog reda (sagrađena 1571. god.)... Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan  MALTA –  MDINA – RABAT – TA QALI – BLUE GROTTO  – MALTA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet. Obilazak grada Mdina koji je nekada bio glavni grad, dok joj je obližnji Rabat bio predgrađe. Veruje se da se na kraju uzvišenja koje zauzima Mdina nekada nalazilo naselje iz bronzanog doba. Grad su osvajali Feničani, Kartaginjani, Rimljani, zadržavajući značaj urbanog naselja. Godine 1693. nakon zemljotresa, veliki majstor vitezova je renovirao delove grada, kao i glavni ulaz. Sadašni grad čini široko utvrđenje sa uskim ulicama, baroknim prozori i detalji na fasadama i u unutrašnjosti crkava, elegantne kupole, ulični fenjeri... Grad nazivaju u Grad Tišine. Sa druge strane ulice Mdine, nalazi se Rabat koji predstavlja centar duhovnosti i kulture sa mnoštvom crkava i manastira. Poznate su, i za turiste otvorene i katakombe. Na malim trgovima nalazi se mnoštvo restorana. Nastavak putovanja do mesta Ta Qali koji je ujedno i nacionalni park, a u nekadašnjim vojnim zgradama se nalazi mnoštvo zanatskih radionica od kojih su najzanimljivije one za pravljenje predmeta od stakla. Nastavak putovanja do pećine Blue Grotto (Plava Pećina) koja se nalazi na jugozapadnom delu ostrva i obala je u ovom delu specifična po visokim liticama i talasima koji su napravili prirodne pećine u koje je moguće da se uđe čamcem. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

 

 

3.dan  MALTA – OSTRVO GOZO – MALTA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet brodom na ostrvo Gozo koje je drugo ostrvo po veličini u arhipelagu i na kome je po predanju nimfa Kalipso držala Odiseja zarobljenog sedam godina. Gozo je čuven po bazilici Ta Pinu i staroj Citadeli sa koje se pruža prelep pogled. Slobodno vreme u gradu Viktorija za šetnju uskim, kaldrmisanim ulicama sa mnoštvom restorana. Nakon toga, odlazak do sela Fontana koje je poznato po tradicionalnom načinu pranja veša na samom izvoru reke. U selu ima mnoštvo suvenirnica sa tradicionalnim proizvodima sa Malte. Slobodno vreme. Povratak u hotel.  Noćenje.

 

4. dan MALTA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Beograd (planirano vreme leta se nalazi u tabeli). Sletanje u Beograd. (Kraj usluga)   

 

Smene

16.02. - 10.06. 2024.

Napomene o ceni

Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj, lokalni vodič

U cenu je uključeno

• avionski prevoz na relaciji Beograd – Malta – Beograd kompanijom Air Serbia • aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 55,71 evra, podložne su promeni) • smeštaj na Malti (3 ili 4 noćenja u zavisnosti od termina, sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama • autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom • troškove organizacije aranžmana • usluge lokalnog vodiča

U cenu nije uključeno

• Za 3 noći međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 5 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 3 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 10 € (osobe od 75 – 80 god.) • Za 4 noći međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 5 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 7 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 12 € (osobe od 75 – 80 god.) • ulaznice i fakultativne izlete • obaveznu gradsku komunalnu taksu na Malti za boravak u hotelima sa 3* – 0.5 € po noćenju / po osobi

Cena od
465 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?