• FELIX TRAVEL
    Istanbul
    ISTANBUL 2024
  • ISTANBUL 2024
  • ISTANBUL 2024

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Evropski gradovi, ISTANBUL 2024

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN BEOGRAD

Sastanak putnika u 14:30h na parkingu Sava Centra (Savska strana). Polazak u 15:00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

 

2. DAN ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne šetnje sa vodičem uz posetu džamiji Sulejmaniji. Noćenje.

 

3. DAN ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog razgledanja starog jezgra Istanbula sa lokalnim vodičem. Mesto gde su se smenjivala carstva, rimsko, vizantijsko i osmanlijsko. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja starog skoro 1500 godina, a sad i ponovo džamije), Antičkog Hipodroma (ogromni plato gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica, a danas se i dalje nalaze tri originalna antička stuba). Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN ISTANBUL

Doručak. Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednje rezidencije otomanskih sultana (povratak tramvajem do hotela).  Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima i večerom sa neograničenim pićem). Noćenje.

 

5.DAN ISTANBUL

Doručak i pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme do polaska za Srbiju ili mogućnost fakultativnog obilaska Azijskog dela (najveća i najnovija džamija). Plato ispred džamije pruža neverovatan pogled na Istanbul. Posle obilaska džamije odlazak na Uskudar sa pogledom na Devojačku kulu i uživanjem u tradicionalnim specijalitetima poput kumpira. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 

6. DAN BEOGRAD

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja!

Smene

27.03.2024. – 01.04.2024.,09.10.2024. – 14.10.2024, 23.10.2024. – 28.10.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja Smeštaj u Istanbulu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom Usluge vodiča i pratioca grupe Agencijske usluge

U cenu nije uključeno

ARANŽMAN NE OBUHVATA: - Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eura (za tri noćenja) - Fakultativne izlete: - Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom - 25 € (cena obuhvata slusalice i usluge lokalnog vodiča. Od 01.01.2024. Dodatno se plaća ulaz u Aja Sofiju i iznosi 25€) - Krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji - 25 € (cena obuhvata prevoz, ulaznice i lokalnog vodiča) - Dolmabahce palata 45€ (cena obuhvata ulaznice, slušalice i usluge lokalnog vodiča) - Tursko veče 35€ (cena obuhvata večeru i tradicionalni turski ples) - Šetnja sa lokalnim vodičem sa posetom Sulejmaniji 15 € - Izlet Azija i džamija Čamlidža 20€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)

Cena od
149 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Istanbul putovanje Istanbul
Putovanje Istanbul Proleće 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?