Imajući u vidu novonastalu situaciju na putnom pravcu preko Soluna, a za sve destinacije do kojih se dolazi preko obilaznice i koja se nalazi u fazi rekonstrukcije, obavili smo sastanak sa predstavnicima Grčke Nacionalne Turističke Organizacije, zatraživši informacije o trenutnom stanju, kao i o mogućnostima koje su predviđene za nesmetan prolazak do svih destinacija preko ovog putnog pravca.

Dostavljamo Vam odgovor koji smo dobili:

Poštovani g-dine Seničić,

Nakon našeg  iskrenog i plodonosnog sastanka prošle nedelje u prostorijma YUTA-e, želim da Vas obavestim da smo kontaktirali direktora za turizam u regionu Centralne Makedonije. On nas je obavestio da će problemi koji su nastali u saobraćaju i transportu generalno, a koji se odnose na izvođenje radova na jednom delu obilaznice oko Soluna kao deo nove obilaznice znatno većeg kapaciteta – Flyover, će na žalost ostati i tokom letnje sezone dok je predpostavka da će izgradnja trajati oko 3 godine.


U cilju prevazilaženja ovih problema – napravljena je on-line platforma  za stanovništvo  https://flyover.imet.gr/, koja omogaćava da se u realnom vremenu prati stanje na tri putna pravca kao i vreme prolaska i to sa Istoka na Zapad, kao i obrnuto sa Zapada na Istok.

Tri putna pravca koja su predviđena su sledeća, sa Istoka na Zapad (izlazak iz Soluna prema Halkidikiju):

Obilaznica oko Soluna (Ring roud)
Preko ulice Egnatia
Preko ulice pored obale i „Bele Kule„ – Coast Road

Tri putna pravca sa Zapada na Istok (ulazak u Solun iz pravca Halkidikija):

Obilaznica oko Soluna (Ring roud)
Preko ulice Egnatia
Preko ulica Olgas i Tsimiski

Zelena boja označava  da se saobraćaj obavlja bez zastoja, narandžasta boja označava povećani intezitet saobraćaja, dok crvena boja označava zastoje u saobraćaju. Napominjemo da ova aplikacija ne označava put do konačnih destinacija već se odnosi samo na deo puta koji je trenutno u izgradnji.

YUTA