• Azurna obala putovanje
    Azurna obala
  • Azurna obala gradovi Evrope
  • Azurna obala cene
  • Azurna obala aranžmani

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Azurna obala, Francuska

Na mestu gde luk moćnih Alpa uranja u Sredozemno more, priroda je kreirala jednu od najlepših i svetski najpoznatijih obala – čuvenu Francusku rivijeru ili Azurnu obalu. Proteže se od granice Francuske i Italije sve do Sen Tropea a po nekim geografsko-turističkim definicijama i do Tulona.

Ovaj mediteranski region se počeo nazivati Azurnom obalom od XIX veka kad mu je, inspirisan fantastičnom lepotom, ovo poetsko ime dodelio francuski pravnik, političar, pisac i pesnik Stefan Fransoa Emil Liežear.

Preko 300 sunčanih dana godišnje, nestvarno plavo nebo i usplamtele stene alpskih obronaka koje se dramatično spuštaju ka moru, u kombinaciji sa prijatnom i lekovitom mediteranskom klimom, glavni su razlog što je ova obala još od XVIII veka postala omiljena destinacija britanske visoke klase. Iz savremene perspektive, može se reći jedna od destinacija sa najdužom tradicijom organizovanog turizma, koja još uvek uživa epitet elitne, prestižno stecište plemstva i bogataša iz svih krajeva sveta.

Monte Karlo, Nica, Kan, Sen Trope, Sen Maksim, Antib i još bezbroj malih živopisnih mesta, uvala i marina za najluksuznije jahte...i neverovatan spisak najpoznatijih imena svetske prošlosti i sadašnjosti koji su samo prodefilovali ili ostali tu zarobljeni čudesnom i nestvarnom magijom najpoznatije i najprestižnije svetske destinacije.

Azurna obala, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Azurna obala Francuska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?