• Pula putovanje
    Pula
  • Pula letovanje
  • Pula cene

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Pula, Hrvatska

Pula je najveći i najznačajniji grad u Istri, jedna je od najvažnijih luka Jadrana i nalazi se na listi najpoznatijih svetskih brodogradilišta.

Zauzima jugozapadni deo istarskog poluostrva, smeštena u srcu dugog, razuđenog zaliva, prirodno zaštićenog od otvorenog mora.

Grad koji broji oko 60.000 stanovnika ima zadivljujuće dugu i bogatu istoriju. Tradicionalno je tokom vekova, ovo mesto bilo tačka dodira mediteranske i srednjoevropske kulture, različitih naroda i jezika...

Najčuveniji simbol grada Pule je veliki rimski amfiteatar, pulska Arena.Izgrađena je pre skoro 2000 godina, po nalogu rimskog cara Vespazijana i bila poprište masovnih društvenih događanja antičkog sveta. Amfiteatar je jedan od najbolje očuvanih u svetu, po veličini se nalazi među 6 najvećih a mogao je da primi oko 25.000 gledalaca. Od šezdesetih godina XX vela u njemu se održavao Pula Film Festival, jedna od najprestižnijih filmskih manifestacija bivše Jugoslavije. Ta tradicija je nastavljena i danas.

Pula i njena okolina obiluju predivnim prirodnim lepotama, među kojima se izdvaja predivni arhipelag Brioni, nacionalni park, nekadašnja ekskluzivna rezidencija Josipa Broza Tita i jedna od najvećih turističkih atrakcija čitavog primorja.

Pula, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Pula Hrvatska

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?