• VIVA TRAVEL
    Sicilija
    Sicilija 3 noći - AVION
  • Sicilija 3 noći - AVION
  • Sicilija 3 noći - AVION

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi VIVA TRAVEL, Italija, Sicilija

Sicilija Evropski gradovi, Sicilija 3 noći - AVION

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 3 sata pre poletanja (proveriti 2 dana ranije tačno vreme poletanja aviona).  Direktan let iz Beograda za Kataniju  kompanijom Air Serbia (let traje oko 2 sata). Po sletanju u Kataniju transfer do  hotela u Đardini Naxosu. Smeštaj. Noćenje.

2. dan ĐARDINI NAKSOS – ETNA – TAORMINA - ĐARDINI NAXOS

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Etna i Taormina. Etna je simbol Sicilije, najviši (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope. Do visine od 1900 metara stiže se autobusom nakon vožnje kroz vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri slobodno vreme za osveženje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda i individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2900m žičarom i džipovima u organizaciji nacionalnog parka Etna (plaća se dodatno na licu mesta službi nacionalnog parka i zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne, vožnja do mondenske Taormine. Šetnja glavnom ulicom Korzo Umberto i slobodno vreme u Taormini. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sirakuza i Katanija. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad je smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Ciceron je pisao da je Sirakuza lepša od Atine. Bila je najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale (ulazak), fontana Aretuze. Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do Katanije. Panoramski obilazak grada koji je u potpunosti napravljen od lave koja ga je uništila 1669.godine, a danas je ekonomsko središte Sicilije. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan ĐARDINI NAKSOS- BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma Katanija. Let za Beograd kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

                                                                                                                                                   

Smene

24.05. - 14.10.2024.

Napomene o ceni

Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci

U cenu je uključeno

• povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan let) • troškove aerodromskih taksi 58€ (odrasli i deca 2-12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. Ukupna cena aerodromskih taksi obauhvata takse na beogradskom i na aerodromu u Kataniji. • smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama • autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom • troškove organizacije i vođenja aranžmana • usluge licenciranog vodiča

U cenu nije uključeno

• međunarodno zdravstveno za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) : 5 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 3 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 10 € (osobe od 75 – 80 god.) • fakultativne izlete • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu. • ulaznice i fakultativne izlete

Cena od
549 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?