• TIME TRAVEL
    Lisabon
    Putovanje - Lisabon
  • Putovanje - Lisabon
  • Putovanje - Lisabon

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

YUTA Informacije i putovanja

Evropski gradovi TIME TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, Putovanje - Lisabon

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN BEOGRAD – LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Lisabon u 13.15h. Sletanje u Lisabon u 16.15h. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama… Katedrala Se, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN - LISABON (Belem) Doručak. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet od 09,00h. Vožnja autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO… Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Povratak sa izleta oko 14,00h. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

3. DAN - PALATA PENA – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 08,00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Odlazak u Sintru. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka, trga Republike… Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak fakultativnog izleta putovanjem kraj idilične obale Eštorila – mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divno letovalište KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak a Lisabonu oko 17,30h. Slobodno vreme za šetnju u centru grada. Noćenje.

4. DAN - LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Povratak u hotel do 18h. Oko 19h transfer na aerodrom. Prijava za let za Beograd. Let u 23.05h. Sletanje u Beograd u 03.55h (ponedeljak / sreda). Kraj putovanja

Smene

4 dana, 5 dana

Napomene o ceni

First minute popusti

U cenu je uključeno

- Avio prevoz letom na relaciji Beograd-Destinacija-Beograd · Avio takse trenutno-podložne promenama. Više informacija na upit. - Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). - Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine. - Transfer aerodrom-hotel i hotel-aerodrom. - 4-21 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu - Usluge predstavnika na destinaciji.

U cenu nije uključeno

- Putno zdravstveno osiguranje - Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki. - Fakultativne izlete - Individualne troškove - Deca do 2 godine nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu - Ostale nepomenute usluge.

Cena od
629 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?