• Hamamet putovanje ponuda
    Hamamet
  • Hamamet letovanje
  • Hamamet aranžmani
  • Hamamet ekskurzije

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

YUTA Informacije i putovanja

Hamamet, Tunis

Prva turistička destinacija u istoriji Tunisa...

Hamamet se nalazi na istočnoj mediteranskoj obali Tunisa, u zoni koja danas ima veliki broj poznatih i veoma posećenih letovališta sa brojnim hotelima i turističkim rizortima.

Ipak, zahvaljujući činjenici da zanimanje posetioca za ovo mesto počinje još od prvih decenija XX veka, Hamamet je grad koji je praktično otvorio vrata razvoju letnjeg turizma u Tunisu.

Hamamet ima između 20 i 70 hiljada stanovnika, a taj broj se tokom sezone vrlo često učetvorostruči.

Bogata istorija ovog regiona, kao i uostalom čitave zemlje, pravi je razlog što Hamamet nije samo destinacija za uživanje u moru, pesku i suncu.

Osim predivne obale i dugih peščanih plaža, Hamamet se nalazi u blizini nekoliko glavnih turističkih atrakcija Tunisa kao što su Kairuan, Tunis, Sidi Bou Sad, Kartagina i poznatih turističkih centara, destinacija Monastir i Sus.

Ovaj živopisni grad bio je i inspiracija slavnih umetnika među kojima su slikar Pol Kle ili Pol Makartni, mesto za odmor Vinstona Čerčila… čak i predsednik Tunisa Ben Ali letuje u Hamametu.

Sve to mogu biti samo dodatni podsticaji za posetu - uz onaj najvažniji a to je neponovljiva, jedinstvena atmosfera i slike koje se prelivaju u emocije.

Hamamet, PUTOVANJA 2024, LETOVANJA, Hamamet Tunis

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?