• VIVA TRAVEL
    Rim
    Rim 3 noći - autobus 2024
  • Rim 3 noći - autobus 2024
  • Rim 3 noći - autobus 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi VIVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, Rim 3 noći - autobus 2024

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan BEOGRAD

Polazak oko 16:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan RIM – KOLOSEUM I FORUM/ANTIČKI RIM – RIM NOĆU

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg... Po završetku pešačkog razgledanja slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Ili obilazak spoljašnjeg dela Koloseuma, Rimskih Foruma i Kapitola uz pratnju lokalnog vodiča – Antički Rim. Po završetku obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4. dan RIM – TIVOLI – RIM NOĆU

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću, šetnja kroz boemsku četvrt Rima -Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan RIM – VATIKAN – BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan BEOGRAD - Dolazak u Beograd (na dolazne perone BAS-a) u podnevnim časovima.

Smene

14.02. - 13.11. 2024.

Napomene o ceni

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

U cenu je uključeno

· prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) i check point za autobus (za ulaz u grad) · smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama · obilaske prema programu (Rim – panorama grada) · troškove organizacije i vođenja aranžmana · usluge licenciranog pratioca grupe

U cenu nije uključeno

· međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.) · ulaznice i fakultativne izlete · obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* - 6 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 7.5 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela · peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi

Cena od
175 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Rim putovanje Rim
Rim - AVION 2024
Rim putovanje Rim
Rim 3 noći - autobus 2024
Rim putovanje Rim
Rim 3 noći - autobus 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?