• DREAM LAND
    Lisabon
    Lisabon putovanje - Jesen
  • Lisabon putovanje - Jesen
  • Lisabon putovanje - Jesen

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi DREAM LAND, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, Lisabon putovanje - Jesen

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – 07.11. (četvrtak) - BEOGRAD – LISABON  
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” tri sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje
grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija republike i Avenija slobode puna luksuznih prodavnica, park Edvarda VII i Trg markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, Trg Komersio na samoj obali reke Težo. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan – 08.11. (petak) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na  celodnevni fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril.  Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je živopisni  gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra, a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka.  Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.


3.dan – 09.11. (subota) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet – pešački obilazak Lisabona (putnici su ovaj izlet ocenili sa ocenom 9,8).
Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Obilazak gradske četvrti Alfama. Slobodno vreme. Za večeru predlažemo odlazak u restoran sa Fado programom. Noćenje.

4.dan – 10.11. (nedelja) LISABON– BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz soba. Slobodno vreme do transfera na aerodrom oko 20:00h (vreme je podložno korekciji usled okolnosti). Povratak direktnim Air Serbia letom. Dolazak u Beograd posle ponoći. (Kraj usluga).

Smene

07-10.11.2024.

Napomene o ceni

Plaćanje po srednjem kursu NBS

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: • Avio kartu na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa kompanijom Air Serbia • Uključen čekirani prtljag do 23 kg + ručni 8 kg • Aerodromske takse (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja, u trenutku kreiranja programa iznose 75€) • Smeštaj u hotelu 4* prema opisu na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit) • Transfere na relacijama aerodrom – hotel - aerodrom u Lisabonu prema programu • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku • Troškove organizacije putovanja • Usluge pratioca grupe • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje ili osiguranje od otkaza. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI POSEDUJU OBE VRSTE OSIGURANJA • Fakultativne izlete (uplaćuju se u agenciji prilikom prijavljivanja) • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2,5 € po osobi po noći. Postoji mogućnost izmene. • Individualne troškove putnika

Cena od
649 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?