• STAR TRAVEL
    Rovinj
    Biser Jadrana - Istra 2 noći / 5 dana - Putovanje
  • Biser Jadrana - Istra 2 noći / 5 dana - Putovanje
  • Biser Jadrana - Istra 2 noći / 5 dana - Putovanje

LETOVANJE GRCKA 2024

LETOVANJE GRCKA 2024

Evropski gradovi STAR TRAVEL, Hrvatska, Rovinj

Rovinj Evropski gradovi, Biser Jadrana - Istra 2 noći / 5 dana - Putovanje

5 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1.DAN

Polazak iz Kraljeva u 21h sa stajališta Kej. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN

Dolazak u Plitvice u jutarnjim satima .Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ ( fakultativno). Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Hrvatske. Svojom prirodnom lepotom ovo područje oduvek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata. Nakon obilaska nastavak putovanja prema Opatiji. Dolazak u Opatiju i slobodno vreme od 2 časa za uživanje na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak putovanja prema Puli. Dolazak u hotel PULA 3* koji se nalazi na samoj obali mora. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turističkim vodičem, pešačka tura, zatim obilazak čuvene Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule , Avgustov hram , Augustinski forum ….obilazak traje 2 sata, slobodno vreme do 13.30 h kada je planiran fakultativni odlazak na Brione . Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turističkim vodičem . Obilazak je planiran vozićem, zatim pešačka tura za obilazak crkve Sv. Marije, Kastruma-staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali Verige, Titovog muzeja …. Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije , Josipa Broza Tita , a mnoge poznate svetske javne ličnosti ( političari, glumci) bile su gosti maršala Tita. Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta do kamenog gradića Bale, grada netaknute prirode i bogatog kulturno-arheološkog nasleđa. Tu možete videti ostatke starih građevina, rimskih cesti, cisterni, bunara, rimskih vila i razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. veka, sve vreme nalazeći se na pola puta između Ekvatora i Sjevernog pola. Poseta fabrici za preradu autohtonih sorti maslina, uz mogućnost degustracije i kupovine. Polazak prema Rovinju . U Rovinju slobodno vreme do 15 h za one koji ne idu na fakultativni obilazak Rovinja sa licenciranim turističkim vodičem . Razgledanje koje će trajati 2 časa : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Polazak za Srbiju oko 15 h. Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz usputna zadržavanjaradi odmorai carinskih formalnosti.

5. DAN

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

U cenu nije uključeno

Cena od
129 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Rovinj putovanje Rovinj
Biser Jadrana - Istra 2 noći / 5 dana - Putovanje
Izdvojeno
Rovinj putovanje Rovinj
Istra - Plitvička jezera 2 noći / 5 dana - Putovanje

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Članice po slučajnom izboru